Μια επιτυχία τη χρονιά της πανδημίας

Συνέντευξη του Γιώργου Λιβανού στον Στάθη Παπούλια.

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ από τους Θεατρίνων Θεατές, η θεατρική εκδοχή του Osborne, στο μυθιστόρημα του Wilde, θεωρείται από τις καλλιτεχνικές αλλα και εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς που διανύσαμε & φτάνει στο τέλος της.

Πως μεταφράζεται αυτή η επιτυχία; Ρωτήσαμε το σκηνοθέτη και εμψυχωτή της ομάδας Γιώργο Λιβανό και έχουμε τις απαντήσεις και τις σκέψεις του.

Τη φετεινή δύσκολη, μεταβατική χρονιά μετά το δύχρονο θεατρικό lock down, το Studio Κυψέλης επανήλθε με μια μεγάλη παραγωγή που από πέρυσι ετοιμαζόταν. Και μέχρι στιγμής μόνο αυτήν! Θέλαμε να επικεντρώσουμε σωστά στην επίτευξη του αποτελέσματος μια εκδοχής που έχει ανεβεί προηγουμένως στο Εθνικό θέατρο της Αγγλίας και σε σπουδαία ανά τον κόσμο θέατρα κι εμείς πρωτοφέραμε στην Ελλαδα. Δουλειά μηνών , προετοιμασία μεγάλου διαστήματος , αλλά και μια εξαιρετική ομαδα συντελεστών μας προδιάθεσαν για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ευτυχώς όλες οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, οι δεκάδες κριτικές μιλούν για μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς και για τέσερις μήνες παίζουμε γεμάτοι , μπήκαμε στον πέμπτο και χαρήκαμε ιδιαίτερα που, παρά την γενικότερη αυξανόμενη αυτή τη χρονιά κρίση στο θέατρο λόγω Πανδημίας , πολέμου στα Βαλκάνια εμείς φαινόμαστε από τους φετινούς εν τέλει νικητές. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή, πολυπρόσωπη παραγωγή για μικρό θέατρο και η ανταπόκριση στον κόσμο είναι συγκινητική. Λειτούργησε πολύ το από στόμα σε στόμα και τολμώ να πω ότι αν ήταν καλύτερη χρόνια θα χρειαζόμαστε μεγαλύτερο θέατρο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τι συνετέλεσε ;

Είναι σίγουρα μια ολοκληρωμένη εκδοχή ενός αγαπημένου – κολασμένου έργου και έρχεται να διπλώσει με μια παράσταση που αγαπιέται από το κοινό όσο κι από μας όλους τους συντελεστές, που την υποστηρίζουμε με πάθος. Θεωρώ ότι είχε εξαρχγς τα φόντα όχι μόνο να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σεζόν – μια χρονιά που οι παραστάσεις δυστυχώς κατεβαίνουν η μια μετά την αλλη- αλλά και να συνεχίσει για αρκετές ακόμα σεζόν! Και το λέω πρώτη φορά για δουλειά μου! Η διανομή , οι σημαντικοί συνεργάτες, η ολοκληρωμένη δόμηση , το καλαίσθητο γυμνό , οι ερμηνείες και η ειλικρίνεια που καθημερινά καταθέτουμε ανταμείβεται.

Ο αγαπημένος μου αδικοχαμένος κολλητός φίλος Βασίλης Μπουζιώτης έλεγε περυσι, ποιος στη χαρη σου, ετοιμάζεις μια παραγωγή με τρεις stars. Tο Πορτρέτο, τον Wilde & τον Osborne. Θα σκίσετε! Και ο καλός μου επαληθεύτηκε. Άλλωστε μαζί, αποφασίσαμε το έργο και το έχουμε αφιερώσει στη μνήμη του…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια;

Έχουμε ήδη σχέδια και αγάπη γι αυτή την δουλειά, που άμεσα θα είναι ανακοινώσιμα & πιστέψτε με είναι εντυπωσιακά! Ευχόμαστε ο χρόνος και η υγεία όλων μας να μας επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν! Κλείνοντας τη σεζόν να τονίσω ότι το “Πορτρέτο” μας είναι η παράσταση της ομάδας Θεατρίνων Θεατές, που οι θεατές έχουν δει δύο & τρεις φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη!

Κάποιο τελευταίο μυστικό για αυτή την επιτυχία;

Ότι είμαστε κοντά κι αγαπημένοι σαν ομάδα , μια γροθιά, χωρίς τοξικότητες κι αντιζηλίες που δυστυχώς μαστίζουν το θέατρο… Αγάπη κι ομόνοια ομάδας. Ήταν ένα σημαντικό για μας στοίχημα και ολοι οι πρωτεργάτες της παράστασης (Ιμπροχώρη-Σολδάτος-Τσιώμου-Πλέσσας-Βολίδη-Παναγιωτίδης) την αφιερώνουμε στην οδυνηρή απουσία το φευγιό δυο συνεργατών μας του Βασίλη Μπουζιώτη και της Ροζίτας Σώκου, που έφυγαν βιαστικά στο τέλος του προγούμενου χρόνου. Βοήθησαν όμως στο σχεδιασμό του Πορτέτου.

Αυτή τη χρονιά θέλω να ευχαριστήσω την Άννα Φόνσου που μας επέλεξε & μας προσέφερε πολύτιμα κοστούμια & βιβλία αλλά και τον λατρεμένο μου δάσκαλο Γιώργο Μπέλλο, που μου προσέφερε πολύτιμο παραστασιακό υλικοτεχνικό εξοπλισμό καλοκαιρινών παραστάσεων αλλά και ολο του το Βεστιάριο. Η Καίτη , ο Γιάννης , ο Μάνος & εγώ τους ευχαριστούμε δημοσια. Στο Γιώργος Μπέλλο ειναι αφιερωμένη η dernieur-α μας την Πέμπτη 14 Απρίλη!

Παράλληλα σχέδια της υπεροχής ομάδας; Προετοιμάζουμε το εργο του Γιάννη Σολδάτου “Ο Γλαρος πεταξε με το λεωφορειο” με εκλεκτουλυς συνεργάτες για το τελος Μαίου.

Ωραία , θα επενελθουμε!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δευτέρα 11/4 – Τρίτη 12/4 & μία έκτακτη την Πέμπτη 14/4 για “Tο πορτρέτο του Ντόριαν Γκρεύ” του Osborne, εμπνευσμένο από το έργο του Wilde στο Studio Κυψέλης.

About Post Author