Κλοπή smart: Χειροπέδες σε μέλη της σπείρας

Κλοπή smart: Εντόπιζαν σε συνοικίες της Νότιας Αττικής σταθμευμένα smart και με ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, τα παραβίαζαν.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη

«Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα, που προέβαινε στην κλοπή εξαρτημάτων από σταθμευμένα οχήματα, συγκεκριμένης μάρκας, σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής (Άλιμος, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη)».

Εξιχνίαση 22 περιπτώσεων

Από τη μέχρι τώρα έρευνα της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν είκοσι δύο  περιπτώσεις κλοπών εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Προσθέτει η Αστυνομία ότι στο πλαίσιο ερευνών στις κατοικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος εξαρτημάτων – ανταλλακτικών οχημάτων και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Και πάλι εξαρτήματα

Οι δυο κατηγορούμενοι, τότε,  μαζί με συνεργούς τους, είχαν συστήσει σπείρα,  που αφαιρούσε συστηματικά εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε τρίτους. Όπως διαπιστώθηκε και τότε διέθεταν κατάλληλη τεχνογνωσία και ειδικά εργαλεία για την παραβίαση των αυτοκινήτων και την απενεργοποίηση συστημάτων immobilizer.

alphafreepress.gr

About Post Author