Δύο ώρες Κινούμενα Σχέδια στην Άμφισσα από το Animasyros\ Παρασκευή 28 Ιουνίου, 21:00 Σινέ Άλσος Άμφισσα

«Από την Αντιγόνη στη Μήδεια»

Δέκα Ηρωίδες από Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη

Σάββατο 29 Ιουνίου, 21:00 Οικία Άγγελου Σικελιανού στους Δελφούς

To Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” συνεχίζει με την ανταπόκριση 

και το ενδιαφέρον του κόσμου να κορυφώνεται για όλες τις εκδηλώσεις.

Το Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό Χρισσό, το Σάββατο 22 Ιουνίου μετατράπηκε σε φυσικό σκηνικό για την αθηναϊκή μεσοπολεμική οπερέτα «Η Πρώτη Αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου ,που παρουσιάστηκε σε παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή. Κόσμος κάθε ηλικίας κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του μοναδικού κτιρίου σε αρχιτεκτονική Τσίλερ και παρακολούθησε προσηλωμένος τους εξαιρετικούς λυρικούς ερμηνευτές και μουσικούς της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στην πικάντικη οπερέτα σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου.

Το Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ με θεματική τη Νεότητα συνεχίζει με δύο ιδιαίτερες και διαφορετικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου σε Άμφισσα και Δελφούς αντίστοιχα.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21:00 το Φεστιβάλ Δελφών φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Σύρου, το Animasyros με προβολή κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια στο Σινέ Άλσος της Άμφισσας , σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας και το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας. Παράλληλα, θα γίνουν εφαρμοσμένα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων από το Animasyros για παιδιά Ε΄και Στ΄ δημοτικού στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας την Παρασκευή το πρωί ,ενώ το Σάββατο το πρωί τα εργαστήρια θα μεταφερθούν στο Παλιό Δημαρχείο των Δελφών και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων “Το Αλφαβητάρι” και το Δελφικό Κύκλο, τα εργαστήρια θα γίνουν για τα παιδιά των σχολείων των Δελφών και του Χρισσού. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνεχιστούν τα εργαστήρια αυτά και τις επόμενες χρονιές και σε άλλες πόλεις της Φωκίδας.

Το Σαββάτο 29 Ιουνίου στις 21:00 στην Οικία Άγγελου Σικελιανού στους Δελφούς θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» του Κώστα Γάκη. Θα παρελάσουν από το μικρό μπαλκόνι της οικίας του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ, δημιουργών των Δελφικών Εορτών το 1927-1930, δέκα ηρωίδες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με το μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης, είτε ως αρχετυπικές μορφές, είτε ως βαθιά ανθρώπινες και ένσαρκες οντότητες.

 

Από την Αντιγόνη στη Μήδεια 

του Κώστα Γάκη 

Σάββατο 29 Ιουνίου, 21:00

 

Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή συγκινήσεων και βαθιάς σύνδεσης με το κοινό της , η παράσταση «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» , συνεχίζει το ταξίδι της με επόμενο σταθμό έναν τόπο μνήμης και μαγείας. Τους Δελφούς. Έχοντας στις αποσκευές της τη διεθνή πρεμιέρα της στην Κορέα, δύο θεατρικές σεζόν σε Αθήνα κι επαρχία, η παράσταση έρχεται για μια βραδιά στην Οικία Άγγελου Σικελιανού. Δεμένη άρρηκτα με το πιο παλιό μας γονιδίωμα, τις πιο σκληρές μας συνειδητοποιήσεις, την πιο τραχεία σύζευξη του αέναου τότε και του εκκωφαντικού παρόντος,  η παράσταση θα βουτήξει για μία και μόνο φορά σ’ έναν τόπο μυστηριακό που δονείται στους κραδασμούς μιας εποχής αλλοτινής. Μιας εποχής ,που τα μάρμαρα λάξευαν τους ανθρώπους και η ιστορία τον ομφαλό της γης.

Μια παράσταση – κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης, όπως αυτή προκύπτει από δέκα εξέχουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με το μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης ,είτε ως αρχετυπικές μορφές, είτε ως βαθιά ανθρώπινες και ένσαρκες οντότητες.

Ο ποιητής, διαρκώς παρών στο ταξίδι της σκηνής, τρώει τις ίδιες του τις σάρκες για να δώσει σάρκα στο παλλόμενο όραμά του, να δημιουργήσει ένα εξίσου παλλόμενο, ρευστό, πολλές φορές γεμάτο εσωτερικές συγκρούσεις και δημιουργικές αντιφάσεις σκηνικό ποίημα, με επίκεντρο τη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Πίσω από τη δράση των δύο ηθοποιών (Κώστας Γάκης – Μαρία Παπαφωτίου) ανατέλλει ο ευφάνταστος κόσμος των video ή των live captures, πότε σαν ένας τρισδιάστατος ου-τόπος καμωμένος από μινιατούρες που μεταχειρίζονται σε παρόντα χρόνο οι ηθοποιοί, πότε ως τοπία του Αιγαίου που λειτουργούν ως ένας φυσικός καμβάς των δραμάτων, και πότε σαν μια σπαρακτική εστίαση στις λεπτομέρειες των προσώπων των γυναικών.

Στην εκδήλωση «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» θα υπάρχει πριν και μετά την παράσταση έκθεση γευσιγνωσίας από τους τοπικούς παραγωγούς της Δελφικής Γης στην μπροστινή αυλή της οικίας του Σικελιανού από τις 20:00.

 

Συντελεστές:

Ερμηνεύουν: Κώστας Γάκης, Μαρία Παπαφωτίου

Πρωτότυπο κείμενο: Κώστας Γάκης

Σκηνοθεσία, Μουσική, Video art: Κώστας Γάκης

Live τραγούδι: Ίρις Κανδρή

Live μουσική: Στέλλα Ζιοπούλου

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά

Επιμέλεια κίνησης: Ευθύμης Χρήστου  

Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης, Στέφανος Λώλος

Σκηνογραφία: Στέφανος Λώλος

Κοστούμια: Σάλι Αλάραμπι, Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Βίλλη Κοντονικολάκη, Ισμήνη Πρωίου

 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

INFO:

Animasyros – Κινούμενα Σχέδια για όλη την Οικογένεια

Ημερομηνία και ώρα παράστασης: 

Παρασκευή 28 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Σινέ Άλσος, Άμφισσα

Τιμές εισιτηρίων: 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

 

Από την Αντιγόνη στη Μήδεια 

Ημερομηνία και ώρα παράστασης: 

Σάββατο 29 Ιουνίου 

Ώρα έναρξης: 21:00

Οικία Άγγελου Σικελιανού, Δελφοί

Τιμές εισιτηρίων: 

Γενική είσοδος:10 ευρώ

Φοιτητικό, Άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ:5 ευρώ

 

Προπώληση εισιτηρίων:

TICKET SERVICES

– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
– τηλεφωνικά: 2107234567

https://www.ticketservices.gr/event/delphi-festival-2019/

 

PUBLIC:

– σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
– στο tickets.public.gr

ΔΕΛΦΟΙ: 

Τουριστικό Περίπτερο, τηλ.2265082772

AΜΦΙΣΣΑ: 

Βιβλιοπωλείο Αναζήτηση ,τηλ.2265022158

ΙΤΕΑ: 

Βιβλιοπωλείο Δομή ,τηλ.2265032140

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

e-mail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours