«Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα» από τις Μορφές Έκφρασης 

Η Ζοζεφίνα, ένα λιοντάρι και μια αλεπού, ήρωες από τα σοφά παραμύθια του Αισώπου, σε μια δυνατή μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη χιούμορ και σασπένς με αφορμή ένα νέο αίτημα φιλίας!

Μια φρέσκια παράσταση από την σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Σεβαστή Τζίμα και τους πολυτάλαντους καλλιτέχνες που ζωντανεύουν τους ήρωες αλλά και το κοινό με την ιδιαίτερη ενέργεια τους,  τις εκπληκτικές τους ερμηνείες, τραγουδώντας, παίζοντας πολλαπλά μουσικά όργανα αλλά και ραπάροντας! 

Η νέα αυτή παράσταση της ομάδας «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» του Θωμά Κινδύνη και της γνωστής.  για τις πρωτοπόρες σκηνοθεσίες της,  δημιουργό Άννα Σ. Τζίμα  προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει έναν μύθο του Αισώπου, με μια πολύ φρέσκια και σύγχρονη ματιά, όπου το χιούμορ, η ζωντανή μουσική, και η πλοκή κρατούν το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο έως και την τελευταία στιγμή. Με ήθος αλλά και μια γλώσσα που μιλούν οι νέοι, το κοινό θα παρακολουθήσει την ιστορία της Ζοζεφίνας, μιας έφηβης ελαφίνας και πως αυτή θα πέσει στην παγίδα μιας πονηρής αλεπούς και ενός πεινασμένου λιονταριού… όταν θα αποδεχτεί ένα νέο αίτημα φιλίας από έναν άγνωστο «συνομήλικο» της.    

Η μουσική, το θέατρο και η κίνηση εναλλάσσονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της παράστασης  δίνοντας στον θεατή τη δυνατότητα να απολαύσει μια  πολυδιάστατη και δυναμική θεατρική εμπειρία! 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο πεινασμένος  βασιλιάς του δάσους, το Λιοντάρι, ζητά από τον υπηρέτη του, την Αλεπού, ένα καλό γεύμα, ένα ελάφι κατά προτίμηση… Η αλεπού γνωρίζοντας ,φυσικά, πως όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει ποτέ να το πιάσει , σκέφτεται ένα ύπουλο σχέδιο για να πετύχει τον σκοπό της… Μια υπέροχη φωτογραφία και ένα ψεύτικό προφίλ, στο Junglebook, θα έπειθαν κάθε αθώα ελαφίνα να αποδεχτεί ένα νέο αίτημα φιλίας! 

Οι ήρωες της παράστασης, μας μεταφέρουν ενδυματολογικά, στον αγαπημένο ,για το νεαρό κοινό, κόσμο των Άνιμε, με δυνατές και ξεκάθαρες γραμμές, αλλά και με μεταμφιέσεις που μας θυμίζουν το παραμύθι… δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να ταξιδεύει, τόσο μέσο των κοστουμιών, όσο και του σκηνικού που υπογράφει η  καταξιωμένη σκηνογράφος – ενδυματολόγος Πολυτίμη Μαχαίρα,  τόσο μέσο του κειμένου, από το παραμύθι στην πραγματικότητα και ανάποδα, μετατρέποντας την κατά τα άλλα σκληρή ιστορία σε ένα παραμύθι γεμάτο αλήθεια και σοφία… όπως ακριβώς και το παραμύθι του Αισώπου στο οποίο βασίστηκε όλο το έργο. «Το Λιοντάρι, η Αλεπού και το Ελάφι».

Μια παράσταση που θα σας δώσει αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά σας σε σχέση με την ασφαλή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για χειριστικούς ανθρώπους που μπορούν να διεισδύσουν στη φυσική ή διαδικτυακή ζωή τους.

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους . 

Συντελεστές:

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα 

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Πολυτίμη Μαχαίρα 

Πρωτότυπη Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα & Δημήτρης Σκούρτης 

Χορογραφίες – Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Σωτηροπούλου , Άννα Σεβαστή Τζίμα 

Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης 

Δραματολογική ανάλυση: Θωμάς Κινδύνης 

Make-up artist: Διονυσία Κωνσταντίνου 

Μουσική παραγωγή – ηχογραφήσεις: Γαβρήλος Χατζηβασιλείου 

Κλικ: Απόστολος Δελάλης  

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παίζουν: Μαρία Ιωάννου (Ζοζεφίνα), Γιώργος Χουσάκος (Λιοντάρι), Δημήτρης Σκούρτης (Alex Lion King Fox), Πέλια Γιαννουλάτου (Φοίβη)  

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00

Στο Κηποθέατρο Παπάγου


Τιμή εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 10€

Εισιτήρια

  • Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2103464903 και 2103464002
  • TICKETSERVICES: https://www.ticketservices.gr/
  • TICKETSERVICES τηλ. κέντρο 210 7234567 

Η παράσταση θα παίζεται κατά τον μήνα Οκτώβριο και Νοέμβριο και για σχολεία στο θέατρο της ομάδας.
Απευθύνεται σε μαθητές Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού σχολείου καθώς και μαθητές της Α ΄και Β’ Γυμνασίου.
Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3464903

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. 

Facebook Page https://www.facebook.com/morfesekfrasis
WebPage
https://www.morfesekfrasis.gr/

About Post Author