Στα σκαριά το νέο condo hotel της Brown Hotels στην οδό Πειραιώς

Προχωρά το project για το νέο condo hotel της Brown στην οδό Πειραιώς, με τις διαδικασίες τόσο για τη χρηματοδότησή του όσο και για την έναρξη των εργασιών να προχωρούν με γοργό ρυθμό.

To έργο αφορά την ίδρυση ξενοδοχείου με δωμάτια και διαμερίσματα σε πρώην κτίριο γραφείων και καταστημάτων στην οδό Πειραιώς 44, κοντά στην Ομόνοια, σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Για το κτίριο έχει ήδη προεγκριθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, η οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης του 7ώροφου κτιρίου ενώ το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο έχει ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Το κτίριο στην οδό Πειραιώς 44 που θα μετατραπεί σε condo hotel

Συγκεκριμένα, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας EASTMED CAPITAL PROPERTY 44 ΜΟΝ. Α.Ε. που αφορά τη δημιουργία του 4άστερου ξενοδοχείου έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση.

Το κόστος της επένδυσης θα ανέλθει σε 14,9 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό του 1,49 εκατ. ευρώ περίπου με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Το νέο ξενοδοχείο στην Πειραιώς 44

Όπως αναφέρει ο επενδυτικός βραχίονας πίσω από την Brown Hotels, WH Europe, το νέο πρότζεκτ στην Πειραιώς αφορά τη δημιουργία ενός hub τόσο για τουρίστες όσο και για κατοίκους της πόλης.

Το κτίριο έχει κατασκευαστεί σε γωνιακό οικόπεδο, στη συμβολή των οδών Πειραιώς, Αγησιλάου και Κολωνού, σε στρατηγική θέση ανάμεσα στην πλατεία Ομονοίας, το Μοναστηράκι, το Ψυρρή και το Γκάζι.

Σήμερα αποτελείται από 7 ορόφουςισόγειο με χρήσεις καταστημάτων καθώς και 3 υπόγεια.

Με την υλοποίηση της επένδυσης από την Brown Hotels, το κτίριο θα μεταμορφωθεί σε ένα ξεχωριστού design condo hotel, που θα αποτελείται από 150 δωμάτια ξενοδοχείου και 77 διαμερίσματα – κατοικίες.

Το νέο ξενοδοχείο της Brown Hotels στην οδό Πειραιώς 44 – Πηγή: Liakos Architects / WH Europe

Επίσης, θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους που θα μισθωθούν καθώς και

  • χώρους εργασίας (coworking spaces)
  • food market και εστιατόρια
  • γυμναστήριο και spa
  • rooftop bar & pool
  • χώρους εκδηλώσεων

Σκοπός είναι το νέο μικτής χρήσης κτίριο να συνδυάσει τη διαμονή, τη διασκέδαση, το dining, την ευεξία και τους χώρους εργασίας, όλα σε ένα.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου condo hotel έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos Architects.

Πηγή:bizness.gr

About Post Author