Άρση μέτρων: Αλλάζουν όλα στα ξενοδοχεία – Διαχωριστικά, απολυμάνσεις και μόνο ηλεκτρονικό check in

Σε… αχαρτογράφητα νερά κινείται ο τομέας του τουρισμού, με τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων της χώρας, να εκφράζουν την αγωνία τους για την προσέλευση τουριστών και την λειτουργικότητα των μέτρων που απαιτούνται.

Αναμφισβήτητα, το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Οι επιχειρηματίες των τουριστικών καταλυμάτων ήδη προετοιμάζονται για τη νέα κατάσταση, πριν ανακοινωθούν επίσημα οι οδηγίες της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία τους.

Ένα πρώτο μέτρο για το όποιο γίνονται προετοιμασίες, είναι η υποδοχή των πελατών με ηλεκτρονικό check in στις εισόδους των ξενοδοχείων. Μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι θα περνάει κάποιος πελάτης στο γνώριμο χώρο υποδοχής.

Όπως εξηγεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Φάνης Μούτσος, Γενικός Διευθυντής Ξενοδοχείου, δεν θα εφαρμοστεί το κλασικό check in, δεν θα υπάρχουν καν χαρτιά και στυλό.

Παράλληλα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι αλλαγές στους εσωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων όπου σε αρκετά σημεία θα τοποθετηθούν διαχωριστικά από πλέξι γκλας.

Βέβαιο θεωρείται ότι θα γίνονται συνεχώς απολυμάνσεις. Στο ξενοδοχείο μάλιστα κάθε 15 ημέρες και τα 200 άτομα του προσωπικού θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοιό, ενώ έχει συσταθεί και ομάδα υγείας που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να διαχειριστεί τυχόν ύποπτο κρούσμα.

Στις πισίνες, οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών θα είναι τουλάχιστον 2 με 2,5 μέτρα, όπως και οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες.

Παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσει τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι ο γνώριμος μπουφές των ξενοδοχείων. Οι πελάτες θα απολαμβάνουν στα δωμάτιά τους τα γεύματα.

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων

Από μέρα σε μέρα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το σχέδιο οδηγιών για τη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξενοδοχεία 12μηνης διαρκειας θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνιου, ενώ επισπεύδεται και η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων κατά 15 ημέρες και γι’ αυτά θα αρχίσει η σεζόν στις 15 Ιουνίου.

Αυστηρά πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων των ξενοδοχείων, καθώς και των δωματίων, αναμένονται. Οι είσοδοι και οι έξοδοι κάθε δωματίου και πιθανόν και οι διαδρομές εντός του συγκροτήματος θα προσδιορίζονται επακριβώς για κάθε δωμάτιο για να μη συμπίπτουν κατά το δυνατόν οι επισκέπτες. Τα εντός δωματίων γεύματα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν καθώς ο κόσμος θα αποφεύγει την επαφή.

Τα Μέτρα στα Ξενοδοχεία:

-Απολύμανση χώρων
-Προσδιορισμός εσωτερικών διαδρομών
-Γεύματα εντός δωματίου

Στα εστιατόρια των ξενοδοχείων τραπέζια θα υπάρχουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα και με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι. Το σερβίρισμα θα γίνεται επίσης με πολύ συγκεκριμένους τρόπους και οι μπουφέδες κατά πάσα βεβαιότητα δεν θα υφίστανται καθόλου φέτος σε πολλά resorts.

Εστιατόρια Ξενοδοχείων:

-Απαγόρευση μπουφέ
-Τραπεζοκαθίσματα μόνο σε εξωτερικό χώρο
-Αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών 2 μέτρα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες και στα ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου της Αθήνας.

Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Ισραήλ, την Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων, ενώ σε αρχικό στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Ήδη ο υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας σε συνέντευξή του στη ρουμανική τηλεόραση, αποκάλυψε ότι έχει επικοινωνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του. «Αυτό που συζητήσαμε είναι ότι η Ελλάδα θα μας ζητήσει ένα πιστοποιητικό, ένα τεστ κατά την είσοδό μας στη χώρα», δήλωσε. Πάντως ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί διμερείς συμφωνίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν προτιμότερους τουριστικούς προορισμούς.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours