Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η ιδανική πόλη για να ζεις; Σκέφτηκες ποτέ να φύγεις από τη χώρα που γεννήθηκες και που ζεις και αν ναι, πώς πήγε αυτό; Οι άνθρωποι αλλάζουν χώρες όπως αλλάζουν σπίτια, συνήθειες και ζωές. Πολλοί μένουν για πολλά χρόνια σε ένα μέρος, πολλές φορές μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, ενώ άλλοι έχουν φροντίσει να κάνουν πολλές στάσεις πριν καταλήξουν κάπου. Η απόφαση να φύγεις από τη χώρα στην οποία μένεις δεν είναι εύκολη. Μπορεί ωστόσο να σε οδηγήσει σε μία εντελώς διαφορετική ζωή, που ενδέχεται μάλιστα να σου ταιριάζει πολύ περισσότερο. 

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ECA International, οι άνθρωποι που ζουν στη Βιέννη ζουν πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους, με την αυστριακή αυτή πόλη να συγκεντρώνει μερικούς αξιοσημείωτους άσσους στο μανίκι της όπως τα πανεπιστήμια υψηλής αξίας, τα άριστα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, ο καθαρός αέρας και οι πολύ αποτελεσματικές δημόσιες συγκοινωνίες. 

Εμείς λοιπόν, με γνώμονα αυτή την έρευνα, συγκεντρώσαμε τις δέκα καλύτερες πόλεις για να ζεις εν έτει 2023. Ακολουθούν παρακάτω, με σειρά προτεραιότητας. 

Βιέννη

Βιέννη

Η Βιέννη κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη μάχη, καταλαμβάνοντας την υψηλότερη θέση στις παραπάνω κατηγορίες. 

Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη

Η δεύτερη θέση, επίσης ευρωπαϊκή, κερδήθηκε από την πανέμορφη Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας. 

Μελβούρνη

Μελβούρνη

Η τρίτη θέση μάς ταξιδεύει σε άλλη ήπειρο, στη μακρινή Αυστραλία, και στη δεύτερη σε μέγεθος πόλης της, τη Μελβούρνη. 

Σίδνεϊ

Σίδνεϊ

Για την τέταρτη θέση παραμένουμε στην Αυστραλία, με το Σίδνεϊ να κερδίζει επάξια μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς εν έτει 2023.

Βανκούβερ 

Βανκούβερ

Στην πέμπτη θέση συναντάμε την παραθαλάσσια πόλη του Βανκούβερ, στον Καναδά.

Ζυρίχη

Ζυρίχη

Ενώ η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, η Ζυρίχη, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. 

Κάλγκαρι

Κάλγκαρι

Ο Καναδάς κάνει ξανά την εμφάνισή του, αυτή τη φορά ωστόσο με την πόλη Κάλγκαρι. Τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της καναδικής επαρχίας της Αλμπέρτας.

Γενεύη

Γενεύη

Με τη σειρά της, η Ελβετία μπαίνει για δεύτερη φορά στη λίστα, με τη Γενεύη να κατακτά την όγδοοη θέση. 

Τορόντο

Τορόντο

Μία θέση πριν το τέλος βρίσκεται το Τορόντο, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά.

Οσάκα

Οσάκα

Και τελευταία, αλλά όχι καταϊδρωμένη, στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς εν έτει 2023 είναι η πανέμορφη πόλη Οσάκα, στην Ιαπωνία. 

esquire.com.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author