Η κανονική περίοδος της Euroleague φτάνει προς το τέλος της και η μάχη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τα πλέι οφ κορυφώνεται. Δείτε τα εναπομείναντα ματς των “αιωνίων” και τι χρειάζονται για να είναι στην προνομιούχο οκτάδα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεχνάνε πλέον το ντέρμπι του ΣΕΦ και στρέφονται στις 7 τελευταίες στροφές που απομένουν στη Euroleague, μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, που θέλουν να τους βρει στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρά τη νίκη τους στο ντέρμπι, εξακολουθούν να έχουν δύσκολο έργο, καθώς έχουν ρεκόρ 12-15 και από τα 7 ματς που απομένουν θα δώσουν τα 4 μακριά από το ΣΕΦ, με τα τρία εξ’ αυτών να είναι απέναντι σε Φενέρμπαχτσε, Χίμκι και Αρμάνι Μιλάνο. Ομάδς δηλαδή με τον ίδιο ακριβώς στόχο που έχουν οι Πειραιώτες, ενώ το άλλο εκτός έδρας παιχνίδι είναι αυτό που ακολουθεί κιόλας στο πρόγραμμα, με την πρωτοπόρο Εφές Αναντολού.

Ο Ολυμπιακός θέλει συνεπώς νίκες στα τρία εντός έδρας, με Ερυθρό Αστέρα, Μπαρτσελόνα και ρε΄λα Μαδρίτης και ψάχνει την υπέρβαση στα εκτός, ενώ η βαθμολογική συμφόρηση στην 8η θέση μπορεί να δημιουργήσει και ανάγκη συνδυασμού αποτελεσμάτων για την ομάδα του Πειραιά.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Εφές – Ολυμπιακός
Αρμάνι – Ολυμπιακός
Ολυμπιακός – Ρεάλ
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας
Χίμκι – Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός
Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός έχασε το ντέρμπι και διανύει περίοδο κακής φόρμας, αφού συμπλήρωσε αισίως τρεις σερί ήττες στη Euroleague. Παρ’ όλα αυτά οι “πράσινοι” συνεχίζουν να χρειάζονται τρεις ή τέσσερις νίκες για να έχουν την τύχη τους στα χέρια τους όσον αφορά την οκτάδα.

Όπως και ο Ολυμπιακός έτσι και το “τριφύλλι” θα δώσει 4 ματς εκτός έδρας, με αυτά κόντρα σε Άλμπα Βερολίνου (εκτός), Χίμκι (εντός), Μακάμπι (εντός) να είναι τα τρία που έχει σίγουρα “κυκλώσει” ο Πιτίνο, ενώ χρειάζεται άλλο ένα που θα “σφραγίσει” την πρόκριση, με αυτό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την ερχόμενη αγωνιστική να αποτελεί ευκαιρία για να ξεκινήσει η αντεπίθεση.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός
Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – Χίμκι
Εφές – Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός – Μακάμπι
Μπασκόνια – Παναθηναϊκός

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours