«Όποια ομάδα δεν κατέβει στα play off, υποβιβάζεται στην Α2»

Δήλωση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ- Νέα Γ.Σ. την Τετάρτη 15 Μαΐου

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ξεκαθάρισε σήμερα μετά τη λήξη του Δ.Σ., ότι «όποιος δεν κατέβει σε ματς playoff, υποβιβάζεται».

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε:

«Ήταν μια δεύτερη συνεδρίαση πολλών ωρών. Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: σύνθεση ομάδας εργασίας από αύριο το πρωί για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες. Φάνηκε πως υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, μόλις είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να το κάνουν αυτό. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε τις προτάσεις όλων των ομάδων. Μετά θα υπάρξει συνάντηση ιδιοκτητών για την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Την Τετάρτη θα γίνει νέο συμβούλιο ιδιοκτητών που θα ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό λέει ο κανονισμός».

«Δεν αποσύρεται η ένσταση του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ»

Από την μεριά των ερυθρολεύκων, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν αποσύρεται η ένσταση του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ.

Ο εκ των δύο ισχυρών ανδρών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «δόθηκε μία λύση και θα σας ενημερώσει ο πρόεδρος. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι, αλλά έχει γίνει μία ομάδα εργασίας. Έγινε ένα βήμα, συμφώνησαν οι περισσότερες ομάδες. Υπάρχει ελπίδα. Δεν αποσύρουμε την προσφυγή» και συνέχισε: «Έχουν όλα σχέση με την απόφασή μας για τα playoffs. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε νομικά θέματα, δεν ισχύει τίποτα. Δεν αποφασίσαμε για τους ξένους διαιτητές. Δεν είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ. Έχει άποψη ο ΕΣΑΚΕ, αποφασίζει ο κύριος Βασιλακόπουλος».

Νέα Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ

Την Τετάρτη 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί νέα Γ.Σ στον ΕΣΑΚΕ με τους ιδιοκτήτες των ομάδων της Basket League να αποφασίζουν για το μέλλον του πρωταθλήματος και των play off.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours