Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στέφτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23 που διεξάγεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Ιστορική επιτυχία για ένα άθλημα που μόνο χαρές έχει χαρίσει στη χώρα μας. Το άθλημα της κωπηλασίας.

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στέφτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην δίκωπο άνευ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23 που διεξάγεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Οι δυο πρωταθλήτριες τερμάτισαν σε 7.11.67 και οι Μπέντλι-Σούνμπι (Νότια Αφρική) ήταν στην 2η θέση με 7.16.24 ενώ στην 3η ήταν οι Ντανίλιουκ-Γκλάζκοβα (Ρωσία) με 7.18.35.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία οι Κυρίδου-Μπούρμπου

Οι Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες έφτασαν πλέον τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο αφού ήταν πρώτες στο παγκόσμιο εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων πέρυσι στο Μπουένος Άϊρες έχοντας νικήσει σε όλους τους αγώνες που έχουν π[άρει μέρος ως πλήρωμα. Πλέον τις περιμένει και το ευρωπαϊκό κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αμέσως μετά στην αντίστοιχη κούρσα των ανδρών οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και ο Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφερναν να ανέβουν κι αυτοί στο βάθρο παίρνοντας την 3ηθέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09 Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01. Οι δυο κωπηλάτες μας ήταν σταθεροί σε όλη τη κούρσα και δεν έμειναν σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours