
Σύσκεψη με τον πρόεδρο της UEFA και τους εκπροσώπους ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή με τον πρόεδρο της UEFA και τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και του εκπροσώπου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την αυστηροποίηση των πολιτικών έναντι της αθλητικής βίας

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως η αστυνομία θα αναλάβει τον έλεγχο των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδοα, θα κλείσουν οι λέσχες τους και η κάθε ομάδα θα έχει μόνον ένα σύνδεσμο, ενώ θα υπάρξουν τιμωρίες κλεισίματος των θυρών που τους φιλοξενούν.
Σημείωσε πως ύστατο μέτρο θα είναι ο προσωρινός αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε: «Είμαστε εξαγριωμένοι γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου να κάνουν εγκληματικές πράξεις».
«Είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου» είπε αναφερόμενος στη βία και στον χουλιγκανισμό.
Την κύβερνηση εκπροσώπησαν επίσης στη σύσκεψη οι υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Μαξίμου, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα.
Οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ αποχώρησαν λίγο μετά τις 12, από το Μέγαρο Μαξίμου – Δείτε φωτογραφίες
Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Τσεφέριν μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου
Σημειώνεται ότι στις 12:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν μετά τη διευρυμένη σύσκεψη θα προχωρήσουν σε δηλώσεις σε απευθείας μετάδοση.