Ο Σάββας Καρακιζίδης ήταν δεύτερος στην κατηγορία 62κ. στο Σάμπο, ενώ ο Γιώργος Αζωίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 73κ. του τζούντο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ.

Δύο ακόμα μετάλλια κατέκτησε η χώρα μας μετά από εκείνο της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή.  Ο Σάββας Καρακιζίδης ήταν δεύτερος στην κατηγορία 62κ. στο Σάμπο, ενώ ο Γιώργος Αζωίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 73κ. του τζούντο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ.

Στο σάμπο ο Καρακιζίδης ξεκίνησε με δύο νίκες απέναντι στους Γκαράγιεβ (Αζερμπαϊτζάν) και Ανισκέβιτς (Λευκορωσία) γα να εξασφαλίσει το μετάλλιο.

Στον τελικό αντιμετώπισε τον Ρουσλάν Μπαγκασαριάν. Ο Ρώσσος επιβλήθηκε τελικά με 2-0 απέναντι στον Έλληνα αθλητή ο οποίος ολοκλήρωσε την παρουσία του στην κατηγορία 62κ. του σάμπο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Στο τζούντο ο Γιώργος Αζωίδης με ένα ασυνήθιστο σερί νικών με πτώση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 73κ. του τζούντο. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τον πρώτο γύρο άνευ αγώνα, στη συνέχεια επικράτησε με πτώση, των Χόιακ (Σλοβενία), Γκιακόβα (Κόσσοβο), Χαϊντάροφ (Αζερμπαϊτζάν), πριν χάσει με πτώση στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ορούγιοφ. Στο κρίσιμο παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο επικράτησε με πτώση του Ισραηλινού Τοχάρ Μπουτμπουλ.

Πηγή:sport24.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours