Ελλάδα-Ουγγαρία 9-6: Στον τελικό με επίδειξη δύναμης

Η εθνική ανδρών νίκησε 9-6 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά πόλο.

Η ελληνική ομάδα επικράτησε για δεύτερη φορά των Μαγυάρων στη διοργάνωση και έδειξε πανέτοιμη να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα. Πλέον, η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό της Κυριακής (10:30). Στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν οι Ισπανία και Σερβία.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε 2-0 στο σκορ, όμως η Ουγγαρία μείωσε σε 2-1, πριν το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου. Η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του ενός γκολ και στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου (3-2), όπως και στο τρίτο οκτάλεπτο (5-4), παρά τις προσπάθειες των Μαγυάρων. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε επίδειξη δύναμης και κατάφερε να φτάσει άνετα στη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 3-2

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

Ουγγαρία (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι, Βάργκα 1, Μέτσεϊ, Χάραι

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της γαλανόλευκης μίλησε και για τις φωτιές στην Ελλάδα.

Η Εθνική Ελλάδας πόλο ανδρών έγραψε ιστορία και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Μέσα στις εφιαλτικές στιγμές που ζει όλη η Ελλάδα με τις φωτιές, η Εθνική πόλο πήρε την πρόκριση για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2021 επικρατώντας επί της Ουγγαρίας με 9-6.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

“Είμαστε πολύ μακριά από την Ελλάδα και έχουμε δει τις θυσίες συμπολιτών μας που έχουν χαθεί Θέλουμε να δώσουμε λίγη χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας, δεν ξέρουμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας. Αυτή τη στιγμή την περίμενε όλο το ελληνικό πόλο. Ήταν το απωθημένο μου να ζήσω έναν τελικό και το κατάφερε. Θέλουμε το χρυσό και να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά» τόνισε.
Ο τελικός είναι την Κυριακή στις 10:30.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours