Kώστας Τάσης από την Αθήνα στα Γιάννενα: Ο άνθρωπος πίσω από τις επιχειρήσεις, τις τέχνες και την πολιτική

Έχετε ακούσει το λαικό ρητό που λέει : «Πίσω από έναν μεγάλο άνδρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα;»  Μερικές φορές όμως, γίνεται και το αντίθετο. Πίσω από γνωστές προσωπικότητες της τέχνης ή της πολιτικής, υπάρχει ένας έξυπνος, και πολυτάλαντος άνδρας. Γιατί ναί, υπάρχουν και αυτοί οι άνδρες, κι ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Τάσης. Η πρώτη εντύπωση που αφήνει ο Κώστας, είναι ενός ανθρώπου ήρεμου, γλυκού, ευγενικού, και αξιοπρεπή. Δεν φαντάζεσαι πως θα μπορούσε, αυτός ο σχεδόν ντροπαλός άνθρωπος, να χειριστεί τόσο επιδέξια, ζητήματα που εμπλέκονται με πολιτική, τέχνη κι επιχειρήσεις. Όταν όμως τον είδα εν ώρα εργασίας, εξεπλάγην από το πως αυτά τα χαρίσματα, σε συνδυασμό μ’ επιμονή, υπομονή, εξυπνάδα και ευελιξία, τον βοηθούν να τα οδηγεί όλα εκεί που χρειάζεται.

Όταν τον ρώτησα πως το καταφέρνει αυτό μου απάντησε

Δεν ξέρω, μάλλον είναι ο χαρακτήρας μου. (γελάει). Έχω πολύ σεβασμό μέσα μου για τους συνανθρώπους μου,  και σκέφτομαι πάντα το καλό και των δύο πλευρών.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Όμορφα και δύσκολα μαζί. Στην οικογένεια είμαστε δύο αδέλφια, με διαφορά ηλικίας 19 έτη. Όταν πέθανε μητέρα μας, ο αδελφός μου ήταν 13 ετών.  Ήταν περισσότερο σαν παιδί μου, παρά σαν αδελφός μου.

Όταν επισημαίνω ότι λειτούργησε σαν πατέρας από πολύ νωρίς, μου απαντά:

Του έδωσα πολύ γερές βάσεις στην εφηβεία, και χαίρομαι που λειτούργησαν θετικά, ώστε αυτή την στιγμή, να καμαρώνω που είναι ένας πολύ καλός οικογενειάρχης, κι επιτυχμένος επαγγελματίας.

 Έχεις δικά σου παιδιά;

Χώρισα, χωρίς να προλάβω να κάνω παιδιά. Τ’ αγαπώ πολύ, και τα θεωρώ ότι καλύτερο στην ζωή ενός ανθρώπου. Μ’ ενδιαφέρει πολύ η σωστή τους ανατροφή. Πιστεύω ότι θα βοηθούσε πολύ στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, να μπεί η τέχνη σαν κύριο μάθημα στα σχολεία. Να μπεί το θέατρο, ο χορός, η ζωγραφική, και όλα αυτά, φυσικά σε συνεργασία με ψυχολόγους.

Έχεις ασχοληθεί με αντίθετα πράγματα μεταξύ τους. Πολυπράγμων. Η τέχνη πως προέκυψε στην καριέρα σου;

Μεγάλωσα σ’ένα αυστηρό και πατριαρχικό περιβάλλον, όπου έπρεπε ν’αντιμετωπίσω πολλές φορές σκληρές συμπεριφορές, κάτι που δεν θεωρούσα ότι χρειαζόμουν, γιατί ήμουν το ευαίσθητο, “καλό” παιδί. Ταυτόχρονα όμως, έπρεπε να έχω και την δύναμη να στηρίζω τον αδελφό μου. Η τέχνη λειτούργησε θεραπευτικά και υποστηρικτικά. Έκανα πολύ δουλειά με τον εαυτό μου, κι έπλασα τον χαρακτήρα που ήθελα. Ανέπτυξα την μορφή αυτοπεποίθησης που ήθελα να έχω. Και αυτό με βοήθησε και στην δουλειά μου. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα ότι έτσι εξηγείτε, αυτός ο συνδυασμός γλυκύτητας και δύναμης, που τον βοηθά στην επιτυχία. Ξέρει ν’ αναγνωρίζει όρια, και να διατηρεί ισσοροπίες.

Μια πολυδιάστατη προσωπικότητα θα έλεγε κανείς. Οι επιχειρήσεις πως προέκυψαν;

Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στο Πολυτεχνείο, όπου σπούδασα Χημικός Μηχανικός. Αφού πήρα το πτυχίο, έκανα ένα χρόνο μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ασχολήθηκα με το Μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, και την διοίκηση επιχειρήσεων από το 1989. Ήμουν υπεύθυνος Ανάπτυξης σε αρκετές εταιρείες, στον εμπορικό, βιομηχανικό, τον τηλεοπτικό, αλλά και τον καλλιτεχνικό χώρο, με διοργανώσεις καλλιτεχνικών δρώμενων,  πάντα με την στάμπα του καλού “πωλητή”, και του καλού διοργανωτή. Είχα την φήμη του ανθρώπου που βοηθά ν’ αναπτυχθεί μια επιχείρηση, ή να γίνει σωστά μια διοργάνωση. Κάτι που με ακολουθεί μέχρι σήμερα, και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί έχω δουλέψει πολύ γι’αυτό.

 Η πολιτική πως προέκυψε;

Από μια μεγάλη αγάπη. Όταν έχασα μια κοπέλα που αγάπησα πολύ, ορκίστηκα να πετύχω στην πολιτική, να γίνω σπουδαίος, και να την ξανακερδίσω ( γελάει ). Στην πορεία σταμάτησα να θέλω να την ξανακερδίσω, αλλά μου έμεινε το μικρόβιο της πολιτικής ( γελάει δυνατά ). Έτσι ασχολούμαι με πολιτικά πρόσωπα, οργανώνω πολιτικές εκδηλώσεις, και ορισμένους φίλους τους μανατζάρω φιλικά. Όπως το έκανα πρόσφατα, για κάποια πολιτικά πρόσωπα από τον Δήμο Γλυφάδας. Βέβαια κι εγώ είμαι απογοητευμένος από το πολιτικό σκηνικό, και την κατάσταση στην χώρα μας, όπως οι περισσότεροι άλλωστε. Γι’ αυτό και είμαι πολύ επιλεκτικός πλέον, ώστε να μην διαιωνίζεται το ψέμμα, η υποκρισία και η προδοσία, που δεν τ’ αντέχω πλέον.

 Έχεις σκεφθεί ν’ ασχοληθείς με την πολιτική;

Έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά θα το έκανα μόνο αν υπήρχε σοβαρή πρόταση από αξιόλογους ανθρώπους, και υπό την προυπόθεση ότι θα λειτουργούσαμε για το καλό της πατρίδας μας και μόνο. Έχω δεχτεί κάποιες προτάσεις, και τις επεξεργάζομαι.Πιστεύω ότι η πολιτική δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου, αλλά θέμα οργανωμένων μονάδων. Εμπεριέχει πολιτιστικά, ανθρωπιστικά, ακόμα και καλλιτεχνικά στοιχεία. Αν καταλάβουμε ότι πρέπει να λειτουργούμε ομαδικά, σε κοινή βάση, μόνο τότε θα υπάρξει πρόοδος για όλους.

Τι περιμένεις από την ζωή σου από δω και πέρα; Ποιοί είναι οι στόχοι σου;

 Δεν περιμένω τίποτα, έχω μάθει ότι η ζωή μπορεί να τ’ανατρέψει όλα. Το πρώτο που έχει αξία για μένα είναι η αγάπη. Κι έπειτα έρχονται τα επαγγελματικά, ή τα καλλιτεχνικά ή τα πολιτικά. Θα ήθελα λοιπόν πρώτα να δίνω και να παίρνω αληθινή αγάπη.

Πηγή: Heart2Art/Νάνσυ Μάρη

About Post Author

+ There are no comments

Add yours