του Στάθη Παπούλια

Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης γεννήθηκε το 1999. Μεγάλωσε στην Κομοτηνή και ζει στην Αθήνα όπου και σπούδασε μουσικό θέατρο και υποκριτική. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και έχει στην κατοχή του πτυχία αρμονίου και θεωρίας μουσικής.
Ασχολείται με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, τη θεατρική γραφή, τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό.

Το έργο που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη sold out & οι συνεργάτες σας … Μιλήστε μας γι’ αυτά!

Πρόκειται για ένα αγαπημένο μου έργο το οποίο γράφτηκε το 2018 και εκανε πρεμιέρα την αμέσως επόμενη χρονιά με πολυ μεγάλη επιτυχία στην όμορφη Κομοτηνή. Απο εκει ξεκίνησε το ταξίδι και φέτος ο χάρτης μας οδήγησε στην Αθήνα. Με νέους ταλαντούχους και κυρίως πολυ άξιους και καλούς στην δουλειά τους συνεργάτες. Μια παράσταση που πολλες τέχνες γίνονται… μια ζωη.

Παρουσιαστείτε!

Απο μικρος ήξερα με τι ήθελα να ασχοληθώ και αυτο ηταν σίγουρα ο χωρος των τεχνών. Οταν οι γονείς μου με πήγαιναν θεατρο γυρνούσα και κοιτουσα το κοινο. Ειχα αποφασίσει ποια ηθελα να ήταν η θεα μου. Το ένα έφερε το αλλο. Δουλειά, σπουδές, μαθήματα, ομορφες γνωριμίες και συνεργασιες. Η ζωή, η τύχη και η πολυ δουλειά, έφεραν τα πράγματα ακριβώς όπως έπρεπε… με πολλές δυσκολίες αλλα και όμορφες εκπλήξεις.

Το ρεπρρτόριο που σας ενδιαφέρει;

Ποτε δεν με ενδιέφερε ένα είδος, ένα ρεπερτόριο, μια μονάχα τέχνη. Δεν θέλω να χαρακτηριστω ουτε θεατρικός συγγραφέας, ούτε σκηνοθέτης, ούτε ηθοποιός, τραγουδιστής, μουσικός ή χορευτής. Μια λέξη αρκεί. Καλλιτέχνης. Οχι εύκολα διαχειρίσημη για τον χωρο της βιομηχανίας… όμως αρκετή για να με χαρακτηρίσει.

Το βαθύτερο νόημα που θέλετε να επικοινωνήσετε με τον κόσμο;

Περνάω φάσεις και περιόδους. Πολλες φορές θέλω να προβληματισω, αλλες να διασκεδάσω και άλλες να ψυχαγωγησω. Αν σε κατι δεν είμαι ακόμα σε θέση να διαχειριστώ, αυτό είναι οι στιγμές που τα θέλω όλα μαζί, οι στιγμές που δεν μπορώ να αποφασίσω. Θέλω πάντα να κανω αυτο που έχω εγω ανάγκη να κανω. Αν ακολουθήσω το ένστικτο μου, οι πιθανότητες να ακολουθήσει και το κοινο είναι περισσότερες. Ο κόσμος έχει ανάγκη από αλήθεια, και ειλικρίνεια.

Αθήνα -επαρχία…. Καριέρα συνδιάζονται;

Ολα μπορούν να συνδυαστούν με ένα καλο timing και μια ακομα καλύτερη οργάνωση. Χριστούγεννα, πασχα και καλοκαίρια στην επαρχία με όμορφες δουλειές και την υπόλοιπη χρόνια στην Αθήνα. Η επαρχία δίνει ανασα. Πολλές φορές μάλιστα δημιουργεί κι ολας. Οι διαφορές με την Αθηνα πολλές, μα η ανάγκη του κοινου για ποιοτικές δουλειές μεγάλη.

Ηθοποιός, συγγραφέας ή σκηνοθέτης;

Ελευθερος καλλιτέχνης. Ανθρώπος που δημιουργεί. Πλασμα χωρίς όρια.

Δώστε μου τον όρο του Perfomer για σας.

Performer για εμενα ειναι οποιοσδήποτε δημιουργεί ενα show, μια παράσταση, μια ιδεα, αλλα και οποιοσδήποτε εχει την δύναμη να έκθεσει ελεύθερα και ανοιχτά τον εαυτο του, την ψυχή του. Η υλοποίηση και η ζωντανή αποτύπωση, η έκθεση μπροστά στο κοινό. Ολα είναι performing και ολοι είμαστε performers. Απο τον ζογκλέρ στα φανάρια, τον μαγο στο παρτυ, τον οδηγο motocross, τον ηθοποιό στην σκηνη, τον συγγραφέα σε μια βιβλιοπαρουσιαση…μέχρι την δασκάλα στο δημοτικό και τον υπάλληλο στο ταμείο που πληρώνουμε το ρεύμα και το νερό. Ολα είναι ρολόι και ολοι performers. Καθημερινοί, επαγγελματίες, ερασιτέχνες.

H μέρα σας περιλαμβάνει;

Πολυ σκέψη, πολυ δουλειά, μαθήματα, νέες ιδέες και νεα σχεδια…ονειρα.

Τα σχέδια σας;

Νεα θεατρικά εργα, νεα one man show, νεα συγγραφικά ταξίδια και κυρίως… η αναζήτηση μιας καλλιτεχνικής αλήθειας. Την επόμενη χρονιά μαλλον θα την βρω μεσα σε έναν θεατρικό πρωτότυπο μονόλογο.

Μια ευχή.

Να συνεχίσει η ζωή, η προσωπικη δουλειά και η τύχη να με ταξιδεύουν σε όμορφους και άγνωστους καλλιτεχνικους κόσμους. Εμπιστεύομαι την ζωη. Μου αποδεικνύει καθημερινά την ύπαρξη μιας ατελείωτης μαγείας η οποία μέχρι τώρα με εχει οδηγησει ακριβώς εκεί που πρέπει και εύχομαι να συνεχίσει!

About Post Author

You May Also Like

More From Author