Η περιπετειώδης ζωή της εντυπωσιακής Ολιβέρα ή Όλια, όπως είναι το χαϊδευτικό της, Τσίρκοβιτς μοιάζει να είναι βγαλμένη μέσα από ένα μυθιστόρημα. Υπήρξε μια από τις καλύτερες μπασκετμπολίστριες στην Ευρώπη, διεθνής με τα χρώματα της Γιουγκοσλαβίας, η ομάδα της ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης, μάγεψε και τα ελληνικά παρκέ παίζοντας στο Παγκράτι και τον Παναθηναϊκό για να βρεθεί, τελικά, μπλεγμένη στα πλοκάμια της παρανομίας με μια από τις πιο διαβόητες συμμορίες, τους «Ροζ Πάνθηρες».

Ο Αντώνης Σρόιτερ, για την εκπομπή ΑΥΤΟΨΙΑ, ταξίδεψε μέχρι το Βελιγράδι για να τη συναντήσει αφού της έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα και η πανύψηλη Ολια ξετύλιξε το μυθιστορηματικό κουβάρι της ζωής της, της νόμιμης και της παράνομης. Μιας ζωής για την οποία όπως είπε εμφατικά στην έναρξη της εκπομπής «Δεν μετανιώνω. Αυτή είναι η ζωή μου και αυτό με έκανε αυτό που είμαι σήμερα».

Το ξεκίνημα της μπασκετικής της καριέρας φάνταζε ιδανικό. Τα χρόνια εκείνα η Γιουγκοσλαβία έβγαζε όλα τα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η Όλια Τσίρκοβιτς με ύψος 1,92 ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια παίζοντας για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τουζλα. Όμως, το ξέσπασμα του πολέμου το 1991 την έφερε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τα χρώματα του Παγκρατίου. Όπως θυμάται «Ο Θεός και όλα τα αστέρια ήθελαν να μείνω Ελλάδα. Ότι έκανα έβαζα καλάθι, έπεφτα και έβαζα καλάθι».

Όμως, όταν ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα μετά από τρία χρόνια ίσως, λέει, άρχισε από εκεί η ιστορία της παρανομίας. Αλλά κέρδισε το βραβείο της ζωής της καθώς γεννήθηκε ο γιος της, Νικολα, στο Μέγας Αλέξανδρος το 1996. Όπως είπε, ο Σέρβος άντρας της έκανε τις παρανομίες του πίσω στην πατρίδα τους και μοίραζε τα λεφτά, γεγονός που την εντυπωσίασε.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours