Στα πλαίσια του Athens Photo Festival η γκαλερί «αγκάθι – κartάλος» παρουσιάζει την εικαστική έκθεση του φεστιβάλ «Losing Hand» της Ευγενίας Ευσταθίου

Στα πλαίσια του Athens Photo Festival,
η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος»
παρουσιάζει

την ατομική, δορυφορική έκθεση του φεστιβάλ

με τίτλο

«Loosing Hand»

της εικαστικού

Ευγενίας Ευσταθίου


Τα εγκαίνια θα γίνουν το

Σάββατο 15 Ιουνίου
19:00 – 21:00


Διάρκεια έκθεσης: έως 25 Ιουνίου 2024

Loosing-Hand_2024_04.jpg


 


Δημιουργώντας ένα παιχνίδι – όπου νικητής και ηττημένος είναι καθορισμένοι εξ αρχής – η ενότητα «Losing Hand» ερευνά την έννοια της αυτο-θυματοποίησης, του αυτό-σαμποτάζ και του συνειδητού υποβιβασμού του εαυτού στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Τεμαχισμένα αυτοπορτρέτα, που έχουν εκτυπωθεί με τη μέθοδο της κυανοτυπίας και που έχουν μετατραπεί σε τραπουλόχαρτα, καλούν τον θεατή να αλληλεπιδράσει με αυτό το φανερό παιχνίδι εξουσίας, ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν τον αντίκτυπο της εθελούσιας ήττας στη ψυχολογία του χαμένου.


Βιογραφικό της εικαστικού

Η Ευγενία Ευσταθίου χρησιμοποιεί ποικίλα μέσα και φωτογραφικές μεθόδους στην δημιουργία αυτοβιογραφικών έργων που εξερευνούν την μετάβαση από την παιδική ηλικία στην γυναικεία ενήλικη ζωή. Το 2017 ολοκλήρωσε τις σπουδές της πάνω στην φωτογραφία στο NYU Tisch School of the Arts.

Το 2018, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έλαβε μέρος στο πρόγραμμα 12-μηνης πρακτικής εργασίας στο Τμήμα Φωτογραφίας του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Έχει επίσης συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.




ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τρίτη έως Σάββατο 11:30 – 13:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:30 – 20:30

 

Διάρκεια Έκθεσης 15 έως 25 Ιουνίου 2024

About Post Author