Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε με νύχια και με δόντια να αποφύγει τις εσωκομματικές εκλογές. Έκανε τα πάντα. Έκανε πως δεν άκουσε τι του είπε ο Παύλος Πολάκης στην Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να αποφύγει να συγκρουστεί με τον αψύ Κρητικό. Έκανε ότι δεν ακούει τι του λένε βουλευτές και στελέχη. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, αλλά τελικά του γύρισε, πάλι, στα χέρια.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να… αιφνιδιάσει, υποτίθεται, τους εσωκομματικούς αντιπάλους μόνο τους βουλευτές που τον στηρίζουν και που έβγαιναν για να υποστηρίξουν τη θέση ότι δεν χρειάζονται νέες εσωκομματικές κάλπες έφερε προ εκπλήξεων. Διότι είναι αυτοί που θα πρέπει να αλλάξουν τώρα τροπάριο και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφαση του προέδρου Στέφανου.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι έδειχναν έτοιμοι. Πίεζαν για κάλπες, απλά δεν ήθελαν τον μουντζούρη. Ήθελαν να αποφύγουν την πρόταση μομφής, αφού δεν γνώριζαν αν θα τύχει αποδοχής στην Κεντρική Επιτροπή μετά την απόφαση του Νίκου Παππά να συμμαχήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη για να καταλάβει τη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

Έφτασαν όμως στο σημείο να καταθέσουν πρόταση μομφής δεδομένης της επίμονης στάσης του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας που τον στηρίζει. Ο ίδιος δεν έχει πλέον πολλά περιθώρια. Μόνη λύση για να παραμείνει στη θέση του είναι η προσφυγή στη βάση του κόμματος, στα μέλη και σε όσους θα αποφασίσουν να μετέχουν σε μια νέα εσωκομματική εκλογική διαδιακσία

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιδιώξει να εμφανίσει την προσφυγή στις κάλπες ως απόφασή του να σταματήσει η εσωστρέφεια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ως απόφαση προκειμένου να ανανεωθεί η θητεία του στη βάση και να ξεκινήσει η διαδικασία για τον… δικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που δεν είναι έτσι. Όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης έτσι και αυτός σύρεται σε εκλογές υπό την πίεση των στελεχών του κόμματός του.

Διότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν άνοιξε θέμα μετά την αποτυχία των ευρωεκλογών έκανε επικλήσεις στο καταστατικό και στην προγραμματισμένη εκλογή προέδρου την άνοιξη του 2025, αλλά τελικά αναγκάστηκε να τις προκηρύξει για να δείξει ότι δεν φοβάται. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την ίδια πορεία και πλέον θα αναγκαστεί να συγκρουστεί –εκτός αν υπάρχουν εκπλήξεις– με τον μέντορά του, τον Παύλο Πολάκη

Θα συγκρουστεί όμως και με τους «87» αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού επί της ουσίας τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα αυτήν βρίσκονται στο περιβάλλον του πρώην προέδρου, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη δυσφορία του για τη στάση του διαδόχου του, κυρίως ως προς τις αναφορές του σε μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε, όπως έχει πει, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κομματικά ΜΜΕ. Θέση που επανέλαβε και ο… αδελφός του προέδρου, προκαλώντας εσωκομματικές αναταράξεις.

Η επιλογή να συνεχίσει ως έχει και ν΄ αναγκαστούν να φύγουν οι αμφισβητίες μόνο φθορά θα έχει για τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, συνολικά και για το κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση, τα ωραία στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται με την ίδια… ορμή. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τον στρατό του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχει χωριστεί στα δύο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με δεδομένο το ξεκατίνιασμα που έγινε προτού προκηρυχθούν εσωκομματικές εκλογές. Άλλωστε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έχει δηλώσει με σαφήνεια: «Δεν θα πλήξετε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή:tomanifesto.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author