Λίστα παρακολουθήσεων: Σκληραίνει διαρκώς η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Νέο γύρο ακόμη πιο σκληρής αντιπαράθεσης προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» που δημοσιεύει λίστα με ονόματα 33 προσώπων τα οποία παρακολουθούνταν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα -σύμφωνα με το οποίο παρακολουθούνταν υπουργοί, σύζυγοι υπουργών, δημοσιογράφοι, πρώην πολιτικοί αρχηγοί, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλες προσωπικότητες- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε πως όσα αναφέρονται στην εφημερίδα «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη», τα χαρακτηρίζει ωστόσο ατεκμηρίωτα, καθώς «απουσιάζουν τα στοιχεία».

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε με ανακοίνωσή της «Το πολιτικό σύστημα να προστατέψει την αξιοπρέπεια του και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», επισημαίνοντας πως οι ώρες είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία.

«Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην ανακοίνωσή του.

Σε «ένα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», αναφέρθηκε το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας «κυνική» την ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου» για την ευρεία χρήση λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τη λίστα παρακολουθήσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ανέφερε: «Το παρακράτος των υποκλοπών που έχει στήσει το καθεστώς της Μητσοτάκης ΑΕ μαζί με την καθημερινή καταστολή και το όργιο των ολιγαρχικών κλοπών σε βάρος των πολλών, καταδεικνύει τι θα πει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία»

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author