Έτοιμος να κυβερνήσει ξανά ο Τσίπρας: «Όλοι μαζί να φύγει ο Μητσοτάκης»

«Σάλπισμα» προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να απευθύνει το μεσημέρι από το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο όπου διεξάγεται το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομιλία του που θα κλείσει τις εργασίες του Συνεδρίου (θα ακολουθήσουν ψηφοφορίες για την εκλογή Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφορευτικής Επιτροπής για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου και κεντρικής επιτροπής κοκ), θα ζητήσει εμμέσως από όλους να αφήσουν πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις του Συνεδρίου.

«Όλοι μαζί να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να ανασάνει η κοινωνία» είναι η «κόκκινη κλωστή» της ομιλίας του, μετά τη μεγάλη αποδοχή της πρότασής του για εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του κόμματος. Η πρόταση Τσίπρα, άλλωστε, έλαβε στην κάλπη του Συνεδρίου και σε σύνολο 4.681ψηφισάντων (με 30 λευκά ψηφοδέλτια και 5 άκυρα) 3.438 ψήφους, δηλαδή το 73,52%, ενώ η πρόταση της «Ομπρέλας» για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το συνέδριο συγκέντρωσε 1.208 ψήφους (25,83%).

Το αποτέλεσμα αποτελεί μια μεγάλη, σχεδόν σαρωτική, επικράτηση του προέδρου του κόμματος και, μάλιστα, σε ένα θέμα που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε «ταμπού», αλλά και «αιτία πολέμου» με τη μειοψηφία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, παρά τις όποιες παραφωνίες σημειώθηκαν, εκτιμά πως διεξήχθη ένα πολύ καλό Συνέδριο και πως το τετραήμερο στο Ταε Κβον Ντο δημιουργεί τις βάσεις για την τελική αντεπίθεση του κόμματος προς τις προσεχείς κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν.

Ιδιαίτερη δε αίσθηση δημιούργησε η απήχηση που είχαν τόσο ως προς την ποιότητά τους όσο και ως προς τη συμμετοχή που σημείωσαν τα τραπέζια με τις θεματικές συζητήσεις που είχαν οργανωθεί στο χώρο του συνεδρίου, γεγονός που δείχνει πως ο χώρος διψά για ποιοτικές εκδηλώσεις.

Εν τω μεταξύ, μέχρι αργά το βράδυ, παράλληλα με την ψηφοφορία επί των προτάσεων Τσίπρα και «Ομπρέλας», κατατίθετο οι υποψηφιότητες για την νέα, 300μελή, Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Οι τάσεις του κόμματος είναι φανερό πως θα κυκλοφορήσουν τις δικές τους λίστες, με αποτέλεσμα κάποιοι ουδέτεροι να μην επιλέξουν να είναι υποψήφιοι.

Επιπλέον και σήμερα αναμένονται να γίνουν στο παρασκήνιο προσπάθειες από τους «τασάρχες» ώστε να περιοριστούν οι υποψηφιότητες, ώστε να περιοριστούν οι υποψηφιότητες, ώστε να ελέγξουν κατά το δυνατόν τη «γραμμή» και τα ποσοστά τους.

Ενδιαφέρον προκαλεί ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωσή του (στο iEidiseis, προ μηνών) ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή ή για το εθνικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, παραμένοντας απλό μέλος του κόμματος.

Μετά τη σημερινή μέρα και εφόσον δεν προκύπτει κάποιο απρόοπτο στις ομιλίες που θα γίνουν ή στις ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν την δευτερομιλία Τσίπρα, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις 15 Μαΐου.

¨Όχι μόνο για το ποσοστό που θα λάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που όλα δείχνουν πως για την επανεκλογή του δεν θα έχει αντίπαλο, όχι μόνο για το ποσοστό που θα λάβει, αλλά και για το πόσα νέα μέλη θα εγγραφούν προκειμένου να «πριμοδοτήσουν» την επανεκλογή Τσίπρα.

Πηγή: tilestwra.com 

About Post Author