Ένας ηλικιωμένος άντρας έζησε στιγμές αφόρητου πόνου όταν μια βδέλλα μπήκε στο σώμα του διαμέσου του πέους του και ρούφηξε περισσότερα από 500 ml αίμα.

Συγκεκριμένα, γιατροί από την Καμπότζη ανέφεραν ότι ο ασθενής πήγε για μπάνιο σε μια λιμνούλα χωρίς ρούχα για να δροσιστεί, όταν το αιμοδιψές παράσιτο γλίστρησε μέσα στο πέος του.

Την ίδια κιόλας νύχτα, ο ηλικιωμένος άρχισε να αισθάνεται αφόρητους πόνους, όταν προσπάθησε να πάει στην τουαλέτα στο σπίτι του, στο Πνομ Πενχ.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο χρησιμοποίησαν μια μικρή κάμερα και ανακάλυψαν μια βδέλλα που είχε προχωρήσει από την ουρήθρα μέχρι την ουροδόχο κύστη του ηλικιωμένου άντρα.

Όπως έδειξαν τα πλάνα από το ενδοσκόπιο, το παράσιτο είχε πληγώσει με τα αιχμηρά του δόντια αρκετά μέρη των εσωτερικών οργάνων του άντρα.

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα ειδικό εργαλείο που καλείται ρεσεκτοσκόπιο, προκειμένου να σκοτώσουν τη βδέλλα, προτού μπορέσουν να την αφαιρέσουν.

Επειδή η βδέλλα είχε ρουφήξει περισσότερα από 500 ml αίμα, είχε διογκωθεί, κάτι που έκανε δύσκολη την αφαίρεση της

Επειδή η βδέλλα είχε ρουφήξει περισσότερα από 500 ml αίμα, είχε διογκωθεί, κάτι που έκανε δύσκολη την αφαίρεση της, σύμφωνα τη βρετανική Mirror.

«Τα νερά είναι γεμάτα βδέλλες και άλλα έντομα κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών» προειδοποιούν οι γιατροί το νοσοκομείου Calmette Hospital σε σχετική ανακοίνωσή τους, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν κολυμπούν.

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα ειδικό εργαλείο που καλείται ρεσεκτοσκόπιο, προκειμένου να σκοτώσουν τη βδέλλα, προτού μπορέσουν να την αφαιρέσουν

Οι γιατροί χρησιμοποίησαν ένα ειδικό εργαλείο που καλείται ρεσεκτοσκόπιο, προκειμένου να σκοτώσουν τη βδέλλα, προτού μπορέσουν να την αφαιρέσουν

«Συμβουλευτείτε ειδικούς αμέσως, εάν νιώσετε πόνο στο σώμα σας για να λάβετε τη σωστή περίθαλψη» τόνισαν οι γιατροί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ηλικιωμένος άντρας διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο, όπου παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και την επόμενη ημέρα πήρε εξιτήριο.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours