Το Excite, έχει σημαντική παρουσία σε Αθήνα και Κυκλάδες, ενώ έκανε και outgoing προς Αυστραλία. Η αυστραλιανή εταιρεία χονδρικής πώλησης πακέτων διακοπών Excite Holidays, με γραφεία και στην Ελλάδα, έπαψε να λειτουργεί και η διεθνής εταιρία οικονομικών υπηρεσιών KPMG, έχει διοριστεί ως διαχειριστής. Ένα μήνυμα στην εμπορική πύλη της Excite συμβουλεύει τους πελάτες με ερωτήσεις σχετικά με τις κρατήσεις τους, να στείλουν email στο KMPG στη διεύθυνση: au-fmexcite@kpmg.com.au. Το Excite Holidays Europe είχε δημοσιεύσει στη σελίδα του στο Facebook στις 30 Δεκεμβρίου, ότι «αντιμετωπίζει προβλήματα στα συστήματά του, που έχουν επηρεάσει πολλές από τις κρατήσεις και τις κλήσεις». Ωστόσο η ιστοσελίδα της εταιρίας, δείχνει να λειτουργεί κανονικά. Σε επικοινωνία του money-tourism.gr, με τα γραφεία της Αθήνας, που βρίσκονται στην Λ. Βουλιαγμένης, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι «δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος της εταιρίας στα γραφεία και δεν γνωρίζουμε κάτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Excite, έχει σημαντική παρουσία σε Αθήνα και Κυκλάδες, ενώ έκανε και outgoing προς Αυστραλία. Μάλιστα, στην ταξιδιωτική αγορά, το συνόδευε πολύ καλή φήμη, σύμφωνα με παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς, με τους οποίους συνομίλησε το money-tourism.gr. H εταιρία σύμφωνα με δημοσιεύματα, απέκτησε παρουσία στην Αθήνα το 2019, την οποία μάλιστα γιόρτασε «σε ένα υπέροχο πάρτυ όπου είχαν προσκληθεί τα τουριστικά γραφεία της Αθήνας και οι συνεργάτες της εταιρίας». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, «…Η Excite Holidays, ο τουριστικός όμιλος με έδρα την Αυστραλία, προσφέρει τώρα και στους τουριστικούς πράκτορες της Ελλάδας την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα για να μπορούν να κάνουν κρατήσεις για διαμονή, δραστηριότητες, και transfers σε όλο τον κόσμο, στις καλύτερες τιμές που διαθέτει. Το γραφείο της Αθήνας είναι ανοικτό όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο, με προσωπικό που απαντά στα Ελληνικά ή και σε άλλες γλώσσες και έχει στόχο να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου».

Ακόμη, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, «Στόχος της Excite Holidays είναι να αυξήσει τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα με τις κρατήσεις που γίνονται στην πλατφόρμα της από τουριστικά γραφεία από όλο τον κόσμο, αλλά και να προσφέρει στους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες τις ειδικές τιμές που διαθέτει σε πολλούς ιδιαίτερα αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς. Η Excite Holidays είναι μια εταιρία ελληνικών συμφερόντων με βάση τη Αυστραλία και δραστηριοποιείται εδώ και 17 στο χώρο του τουρισμού. Ήδη διαθέτει στην Αθήνα πάνω από 100 υπαλλήλους, ενώ έχει γραφεία εκτός από την Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στις ΗΠΑ. Αποτελεί δε τον πρώτο τουριστικό όμιλο στην Αυστραλία που εξειδικεύεται στην Ελλάδα και πουλά εδώ και πολλά χρόνια την χώρα μας. «Στην αρχή η Ελλάδα αποτελούσε μια δελεαστική λύση για να εγκαταστήσουμε το τηλεφωνικό μας κέντρο και την εξυπηρέτηση των πελατών μας παγκοσμίως λόγω της στρατηγικής της θέσης.

Έτσι θα μπορούσαμε να εξυπηρετούμε καλύτερα όλους τους πελάτες μας με υπαλλήλους Έλληνες που έχουν τη φιλοξενία και τον τουρισμό στη καρδιά τους, αλλά και μιλούν άνετα πολλές γλώσσες. Μετά την επιτυχία αυτή, θελήσαμε να αξιοποιήσουμε τη παρουσία μας στην Ελλάδα και να αναδείξουμε τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα. Έχουμε πάνω από 15.000 τουριστικά γραφεία σε όλο τον κόσμο που αγοράζουν από την πλατφόρμα μας υπηρεσίες και στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτόν τον αριθμό. Παράλληλα, με χαρά αναπτύσσουμε και το δίκτυο μας στην Ελλάδα με συνεργάτες τουριστικά γραφεία που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη πλατφόρμα μας και να αγοράζουν τις υπηρεσίες μας», δήλωσε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, διευθύνων σύμβουλος της Excite Holidays». Η διευθύντρια του τμήματος πακέτων διακοπών του Advantage Leisure, Kelly Cookes δήλωσε: «Είναι πραγματικά λυπηρό να ξεκινάμε το νέο έτος με μια ακόμη χρεωκοπία. Σκεφτόμαστε το προσωπικό που επηρεάζεται.

Χρεωκόπησε σημαντικός «χονδρέμπορος» tour operator, με γραφεία και στην Ελλάδα - Φωτογραφία 2

Η προτεραιότητά μας θα είναι η υποστήριξη των ταξιδιωτικών πρακτόρων που επηρεάζονται και των πελατών τους». Είπε ακόμη ότι το Excite ήταν ένας «σχετικά μικρός» εταίρος, αλλά ένας «σημαντικός εταίρος για ορισμένα μέλη που έκαναν μεγαλύτερους όγκους». Οι πράκτορες έχουν αναφέρει ότι λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους ξενοδόχους που έχουν κρατήσεις από το Excite. Ένα μήνυμα από ξενδόχο, αναγράφει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πάρουμε την κράτησή σας απευθείας, με τους ίδιους οικονομικούς όρους, με πληρωμή απευθείας από εσάς». Αναλυτής αναφέρει σχετικά: «Μου φαίνεται ότι οι ταξιδιώτες θα αμφισβητήσουν την πληρωμή στο Excite Holidays, στις εταιρείες πιστωτικών καρτών τους, οπότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι οικονομική ζημία για τον ταξιδιώτη». Δηλώσεις Ο εκτελεστικός διευθυντής του Excite Νικόλαος Σταυρόπουλος δήλωσε στο αυστραλιανό Travel Weekly την Τρίτη ότι η εταιρεία ήταν σε συζητήσεις σχετικά με πιθανή επιχειρηματική συμφωνία, όταν ρωτήθηκε για κερδοσκοπία και αν η εταιρεία πώλησε μέρος της, σε εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, που πιστεύεται ότι είναι η Bonotel Exclusive Travel. Ωστόσο, ο Σταυρόπουλος δήλωσε στο Travel Weekly σήμερα το πρωί ότι ο χονδρέμπορος θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα νέα, σημειώνοντας ότι «δεν θα είναι καλά νέα».

Το Travel Weekly έχει έρθει σε επαφή με πολυάριθμους οργισμένους πράκτορες οι οποίοι είχαν ακυρώσεις, χωρίς προειδοποίηση, σε προπληρωμένες κρατήσεις πελατών, αφού δημοσίευσαν τα σχόλια του Σταυρόπουλου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ένας πράκτορας δήλωσε ότι έχασε $ 50.000 και αρκετοί άλλοι μικροί πράκτορες, ανέφεραν ότι θα έπρεπε να πληρώσουν παρόμοια πενταψήφια ποσά για να βοηθήσουν τους πελάτες τους. Οι πράκτορες έχουν επίσης ισχυριστεί ότι ο χονδρέμπορος δεν ανταποκρίνεται στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα τηλεφωνήματα τους από το Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι δήλωσε ότι θα είναι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 7 ημέρες την εβδομάδα, καθ ‘όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η εταιρία Το Excite δημιουργήθηκε το 2002 και έχει γραφεία στο Σίδνεϊ, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εταιρία, προσέφερε παγκοσμίως κρατήσεις σε 400.000 ξενοδοχεία και καταλύματα, 100.000 εκδρομές και δραστηριότητες σε 330 προορισμούς, transfers σε 100 χώρες και περισσότερα από 600 ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

MONEY-TOURISM.GR

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours