Φορολογικές δηλώσεις 2021: Επιβεβαιώνεται η δυσάρεστη έκπληξη

Επιβεβαιώνεται η δυσάρεστη έκπληξη για τις φορολογικές δηλώσεις 2021. Η ΑΑΔΕ θα καταγράψει μειωμένα δηλωμένα εισοδήματα όταν ανοίξει το Taxisnet.

Άσχημα είναι τα νέα για τα εισοδήματα των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τη ΓΣΕΕ, το 56% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα δηλώνει ότι είδε το εισόδημά του να μειώνεται την περίοδο του κορωνοϊού.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένα έσοδα για το δημόσιο από τις φορολογικές δηλώσεις του 2021, όταν ανοίξει το Ταχισνετ.

Είναι εμφανές ότι υπάρχει μείωση στα φορολογητέα εισοδήματα 3,5 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων κατά τη διάρκεια του 2020, εξαιτίας των απαγορεύσεων και των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη διεξαγωγή πλήθους επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων για την προστασία της δημόσιας υγείας απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μεγάλη μείωση στα εισοδήματα, ταυτόχρονα με τη σημαντική μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που ισχύει για τα εισοδήματα του 2020 και με την προσωρινή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που ισχύει επίσης για τα εισοδήματα του 2020- θα έχει ως συνέπεια να σημειωθεί φέτος μια πρωτοφανής πτώση στα έσοδα του Δημοσίου από τις φορολογικές δηλώσεις 2020, ενώ ταυτόχρονα πολλοί φορολογούμενοι θα γίνουν δικαιούχοι των επιδομάτων που δίνει το κράτος.

Ταυτόχρονα, φορολογούμενοι που υπέστησαν πέρυσι πολύ μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά τους θα καταστούν φέτος αυτόματα και δικαιούχοι μερικής ή ολικής απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, με συνέπεια τα έσοδα που θα βεβαιωθούν φέτος από τον φόρο αυτό να εμφανίσουν σημαντική συρρίκνωση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας:

Το 7% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 10%.

Το 13% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 11% -20%.

Το 14% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 21% -30%.

Το 13% είδε το εισόδημά του να μειώνεται έως 11% -20%.

Το 22% είχε μείωση πάνω από 31%.

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours