Διαγωνισμός τηλεοπτικών αδειών: O Καλογρίτσας “σπρώχνει” τη δικογραφία στη Βουλή – 6 αδικήματα σε βάρος του Ν. Παππά

Σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, περιγράφει στις δικαστικές αρχές  ο αποκαλούμενος κόκκινος εργολάβος Χρ. Καλογρίτσας, ένα πρόσωπο που βρισκόταν πολύ κοντά στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά πλέον πυροβολεί με δικαστικά πυρά για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Σε νέο 18σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στις αρχές και αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, ο εργολάβος απαντά συγκεκριμένα ποια είναι τα αδικήματα για τα οποία θεωρεί πως πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του Ν. Παππά, τότε υπουργού Επικρατείας, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αναφέρει:

Έξι πράξεις: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Νέοι μάρτυρες

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει ως το πρόσωπο που οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC, τη δημιουργία καναλιού ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Παππά. Ουσιαστικά ο επιχειρηματίας αποδίδει στον πρώην υπουργό , ρόλο οργανωτή ενός σχεδίου με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, που είχε ως στόχο την “εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού”.

Με μηνυτήρια αναφορά του ο Καλογρίτσας από τον περασμένο Ιούλιο έχει στραφεί κατά των νόμιμων εκπροσώπων λιβανέζικης εταιρείας CCC , υποστηρίζοντας ότι η μεταξύ τους σύμβαση ήταν εικονική και επί της ουσίας αφορούσε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα αναφέρεται στην επίμαχη συναλλαγή μεταξύ της εταιρείας του και του λιβανέζικου Ομίλου CCC, για να καταδείξει ότι ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρεία “Τοξότης” για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως η χρηματοδότηση στην πραγματικότητα αφορούσε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει “δικό της κανάλι”.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours