Η πώληση του ακινήτου που στέγαζε το «Hakkasan», η συμφωνία με το «Coya» και το sell out του Παπαλέκα αλλάζουν τα δεδομένα καθιστώντας ξανά κυρίαρχους του παιχνιδιού το επιχειρηματικό δίδυμο Φραντζέσκος – Ιμπραήμ – Ολο το παρασκήνιο για τη μεταβίβαση του «παλατιού» της Ψαρούς σε ξένο fund

Χορός εκατομμυρίων στήθηκε στη Μύκονο με big deals για υψηλής αξίας ακίνητα όπως είναι η παλιά ταβέρνα του «Φιλιππή» στα Ματογιάννια που στέγαζε το «Hakkasan» και οσονούπω το «Coya», αλλά και τα κτίρια-φιλέτα του «Nammos» στην Ψαρού και το ποσοστό του brand.

Monopoly στη Μύκονο - Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα-φιλέτο που αλλάζουν χέρια - Φωτογραφία 2

Το πρώτο πουλήθηκε στον Ζαννή Φραντζέσκο, για το οποίο φέρεται να μεσολάβησε ο Πέτρος Στάθης, ενώ τα ακίνητα του «Nammos» που είχε αγοράσει ο Γιάννης Παπαλέκας, απ’ʼό,τι φαίνεται, κατέληξαν σε γερμανικό fund αντί 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, όμως, οι κύριοι Φραντζέσκος και Σάμι Ιμπραήμ επανέκτησαν το ποσοστό του brand «Nammos», που είχε αποκτήσει πέρυσι ο κ. Παπαλέκας δίνοντας ένα ποσό το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Πλέον υπάρχει μόνο ένα υπόλοιπο περί τα 4 εκατ. ευρώ για να εξοφληθεί πλήρως ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας, ο οποίος ήρθε στην ελληνική πραγματικότητα όταν αγόρασε το 2014 τα ακίνητα του «Nammos».

Οι συμφωνίες κλείστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και ο κ. Φραντζέσκος μαζί με τον κ. Ιμπραήμ έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχείρησή τους, στην πιο απρόβλεπτη, είναι αλήθεια, σεζόν για το νησί.

Tο επιχειρηματικό δίδυμο Φραντζέσκος – Ιμπραήμ έχει πλέον ξανά την κυριαρχία του παιχνιδιού, καθώς επανήλθε στην κατοχή του το ποσοστό του brand «Nammos» που είχε αποκτήσει πέρυσι ο κ. Γιάννης Παπαλέκας

Monopoly στη Μύκονο - Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα-φιλέτο που αλλάζουν χέρια - Φωτογραφία 3

Στην αγορά του κτιρίου που το είχε για να στεγάζει το «Ling-Ling» του «Hakkasan», η δυάδα του «Nammos» εμφανίζεται ως η πλέον κερδισμένη της υπόθεσης, αφού θα εισπράττει περί τα 300.000 ευρώ κάθε σεζόν από το εμβληματικό ακίνητο που θα στεγάζει πλέον το «Coya».

Πρόκειται για την αλυσίδα των διάσημων εστιατορίων του ομίλου Dogus που μέχρι τώρα υπήρχαν στο Λονδίνο, στο Αμπού Ντάμπι, στο Μόντε Κάρλο και το Παρίσι.

Το νεότερο αδελφάκι τους εδρεύει πλέον στη Μύκονο και τα εγκαίνιά του έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου με δυνατή λίστα καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό λόγω Covid-19.

Εκτός από το ενοίκιο, οι κύριοι Φραντζέσκος και Ιμπραήμ θα εισπράττουν και ποσοστό της τάξης του 5% από τα έσοδα του νέου περουβιανού εστιατορίου.

Κομβικό ρόλο στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του εμβληματικού κτιρίου στα Ματογιάννια φέρεται να διαδραμάτισε, σύμφωνα με όσα διαρρέουν στο νησί, ο γνωστός από την παρουσία του στα διοικητικά της ΑΕΚ Πέτρος Στάθης. Το τίμημα της συμφωνίας ανήλθε σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, κάτι απόλυτα λογικό για ένα τέτοιο ακίνητο, που θεωρείται από τα καλύτερα και μεγαλύτερα στη Χώρα της Μυκόνου.

Monopoly στη Μύκονο - Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα-φιλέτο που αλλάζουν χέρια - Φωτογραφία 4

Εκεί όπου, παρά την κρίση, ο χορός των εκατομμυρίων καλά κρατεί ακόμη και στην πιο αμφίβολη μέχρι στιγμής τουριστική σεζόν, ειδικά όταν αφορά «χρυσή» γη. Ενας χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στα ακίνητα της Ψαρούς τα οποία στεγάζουν το seaside εστιατόριο που άλλαξε για πάντα τη Μύκονο, αλλά και το «Nammos Village», το εντυπωσιακό mall με τις διάσημες μπουτίκ που λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Η αγορά των ακινήτων από τον κ. Παπαλέκα, έναν καινούριο παίκτη στον χώρο του real estate, πριν από έξι χρόνια, αντί 11 εκατ. ευρώ, συζητήθηκε δεόντως.

Πέρυσι άρχισαν οι ψίθυροι και λίγο μετά έγινε γνωστό ότι ο ίδιος τα πουλάει, κάτι που επιβεβαίωσε μάλιστα και στο πολύ στενό φιλικό περιβάλλον του, όχι όμως για λιγότερο από 55-60 εκατ. ευρώ.

Τελικά οι πληροφορίες λένε ότι έδωσε τα ακίνητα-φιλέτα με τίμημα που έφτασε στα 45 εκατ. ευρώ σε ξένο επενδυτικό fund γερμανικών συμφερόντων, όπως επιμένουν οι πηγές που γνωρίζουν λεπτομέρειες για το deal.

Κάτι μάλλον αναμενόμενο για έναν τόσο καλό παίκτη στην αγορά του real estate, κυρίως εκτός ελληνικών συνόρων, αφού η εταιρεία του Globalworth είχε ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε Ρουμανία και Πολωνία.

Monopoly στη Μύκονο - Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα-φιλέτο που αλλάζουν χέρια - Φωτογραφία 5

Η πώλησή του μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο έδωσε στον κ. Παπαλέκα την ευκαιρία να ρευστοποιήσει την άμεση και έμμεση συμμετοχή του αποκομίζοντας κέρδος 330 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι το έκανε για προσωπικούς λόγους.

Tα εγκαίνια του «Coya» στη Μύκονο έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου, με δυνατή λίστα καλεσμένων στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό λόγω του Covid-19

Τα νέα δεδομένα

Στην πιο απρόβλεπτη σεζόν για τη Μύκονο η έλευση και μόνο του «Coya» δείχνει. αν μη τι άλλο. τη δυναμική που έχει το νησί, αυτός ο ξερός βράχος του Αιγαίου που έχει γίνει ο ιδανικότερος τουριστικός προορισμός για ανθρώπους με πολύ εύρωστα πορτοφόλια, όπως φυσικά και για πολύ διάσημα ονόματα.

Πρόκειται για δημιούργημα του φημισμένου σεφ Sanjay Dwivedi, ο οποίος πριν από οκτώ χρόνια αποφάσισε να γυρίσει τη Λατινική Αμερική κάνοντας ένα γαστριμαργικό οδοιπορικό με συναρπαστικές γεύσεις.

Το Περού, τα τροπικά δάση του Αμαζονίου και οι παράκτιες πεδιάδες με τα μικρά χωριά τού έδωσαν μετά από έρευνα μηνών τις ξεχωριστές πρώτες ύλες.

Το πέρασμά του από τοπικά μαγειρεία και καταξιωμένα εστιατόρια αλλά και η συνύπαρξή του με τον πιο διάσημο σεφ του Περού, τον Gaston Acurio, τον εφοδίασαν με πάρα πολλά στοιχεία για την κουζίνα του «Coya».

Aυτή που θα γευτούν σε οκτώ ημέρες οι πρώτοι θαμώνες του διάσημου περουβιανού εστιατορίου στην ιστορική αυλή του «Φιλιππή». Εκεί όπου διασκέδαζε απενοχοποιημένα η ελληνική ελίτ σε μια άλλη Μύκονο, πολύ διαφορετική από τη σημερινή, η οποία κάθε καλοκαίρι βουλιάζει από κόσμο που ξοδεύει αλόγιστα.

Τα δύο deαls που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ήταν από τα ελάχιστα καλά νέα, αφού μέχρι στιγμής σε ό,τι αφορά κρατήσεις και αφίξεις το κλίμα που διαμορφώνεται είναι απογοητευτικό.

Οι κύριοι Φραντζέσκος και Ιμπραήμ ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν το «Nammos» για τη φετινή σεζόν, στις 28 Μαΐου, και αυτό το Σαββατοκύριακο που συνδυάζεται με την αργία του Αγίου Πνεύματος θα μπουν οι ξαπλώστρες στην παραλία. Ο πρώτος αναμένεται να είναι αυτός που θα είναι συνεχώς παρών στο μυκονιάτικο seaside restaurant, ενώ ο δεύτερος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα παραμείνει στο Ντουμπάι και θα έρχεται στη Μύκονο όποτε χρειάζεται. Αλλωστε το πλέον σημαντικό είναι ότι εδώ και λίγες ημέρες το επιχειρηματικό δίδυμο έχει πλέον ξανά την κυριαρχία του παιχνιδιού σε ό,τι αφορά το brand του διάσημου εστιατορίου στην Ψαρού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Παπαλέκας, που κατείχε από πέρυσι ποσοστό που άγγιζε το 80% στην ιδιοκτησία του πιο διάσημου seaside restaurant της Μυκόνου, πούλησε το ποσοστό του. Η συμφωνία προέκυψε μετά από συζητήσεις με τους δύο βασικούς πλέον μετόχους, αναιρώντας το πολυσυζητημένο deal της περασμένης χρονιάς. Ενα deal που κλείδωσε στις αρχές του περσινού καλοκαιριού, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Παπαλέκας ήταν σχεδόν κάθε εβδομάδα στη Μύκονο.Το γιατί, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν πολύ καλά, είχε να κάνει με τα οικονομικά της επιχείρησης που άλλαξε τα δεδομένα της διασκέδασης στο νησί εδώ και δεκαεπτά χρόνια.

Ηθελε να είναι απόλυτα ενήμερος για τις υποχρεώσεις και τους τζίρους, δεν επιθυμούσε όμως να γίνει γνωστό ότι ήταν πλέον ο βασικός παίκτης του brand «Nammos».

Ο άνθρωπος που τίναξε την μπάνκα του real estate office στη Ρουμανία επέλεξε να μη συνεχίσει τη συνεργασία του με τους δύο επιχειρηματίες, η οποία ήταν συμφωνημένο να διαρκέσει για δέκα χρόνια μετά την προσφορά που του έγινε.

Πλέον το δίδυμο του «Nammos» επανέκτησε το 100% του brand και φυσικά εξακολουθεί να έχει το management της επιχείρησης που απογείωσε τη Μύκονο από το 2003 και μετά, με το «Conde Nast Traveller» να το χρίζει No1 beach bar στον κόσμο.

Monopoly στη Μύκονο - Χορός εκατομμυρίων με ακίνητα-φιλέτο που αλλάζουν χέρια - Φωτογραφία 7

Tο «Nammos» εγκαινίασε τη φετινή σεζόν στις 28 Μαΐου και αυτό το Σαββατοκύριακο, που συνδυάζεται και με την αργία του Αγίου Πνεύματος, τοποθετούνται οι ξαπλώστρες στην παραλία

Μένει εκτός

Ούτως ή άλλως, ο κ. Παπαλέκας δεν επιθυμούσε ποτέ να εμπλακεί σε άγνωστα γι’ αυτόν επαγγελματικά μονοπάτια, πόσο μάλλον αυτά που αφορούν τη λειτουργία ενός από τα πιο διάσημα εστιατόρια του κόσμου.

Το μόνο που επιθυμούσε είναι να λειτουργεί ομαλά η επιχείρηση που εν πολλοίς είναι υπεύθυνη για την απογείωση της Μυκόνου σε μια άλλη στρατόσφαιρα.

Γι’ αυτό, όπως αποφάσισε πέρυσι να επεκτείνει τη συνεργασία του με το δίδυμο Φραντζέσκος – Ιμπραήμ, έτσι και φέτος πούλησε το ποσοστό του, το οποίο είχε αποκτηθεί όταν έδωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στους δύο συνεταίρους. Το αναμφίβολα πιο πολυσυζητημένο εδώ και χρόνια εστιατόριο της Μυκόνου μπαίνει πλέον σε άλλη τροχιά, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις. Πλέον οι δύο συνέταιροι μπορούν να κινηθούν χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν και στα μελλοντικά σχέδιά τους είναι η σταδιακή επέκταση του brand και σε άλλες χώρες, εκτός από τα Εμιράτα και το Ντουμπάι.

Προς το παρόν, προέχει η φετινή σεζόν, η οποία ουσιαστικά θα ξεκινήσει μετά τα μέσα προς τα τέλη Ιουλίου για το νησί, όπου πολλά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστά.

Αυτή βέβαια είναι μια κατάσταση που γνωρίζουν πώς να χειριστούν καλύτερα απ’ όλους οι κύριοι Φραντζέσκος και Ιμπραήμ, οι οποίοι έδεσαν άρρηκτα τις επαγγελματικές τους διαδρομές με τη συγκεκριμένη παραλία χτίζοντας τον μύθο της καθημερινά.

Η είσοδος του κ. Παπαλέκα πριν από έξι χρόνια αποδείχτηκε σημαντική, ο ίδιος όμως ήθελε από το 2019 να πουλήσει τα κτίρια στην κατάλληλη τιμή προκειμένου να απεμπλακεί. Ούτως ή άλλως, η Μύκονος πάντα πουλάει και ειδικά τα τελευταία χρόνια, όμως ο επιχειρηματίας δεν βιάστηκε, ακόμη κι όταν ήρθε πρόταση γύρω στα 40 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα την είχε κάνει ο Ισραηλινός Τέντι Σάγκι, την οποία και ο κ. Παπαλέκας απέρριψε γνωρίζοντας πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού σε ό,τι αφορά το real estate, και δη αυτό του συγκεκριμένου νησιού. Αυτού που προσελκύει τους ξένους επενδυτές συνεχώς, αφού κάθε χρόνο πουλάει τρελά, παρά τις εξωφρενικές για τους Ελληνες τιμές του, οι οποίοι πλέον, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν το επισκέπτονται, εκτός από κάποια τριήμερα όπως αυτό του Αγίου Πνεύματος.

Μόνο που φέτος, με τα δρομολόγια των πλοίων να αναχωρούν μόνο με 50% πληρότητα λόγω των μέτρων για τη νόσο Covid-19 και τα εποχικά ξενοδοχεία να παραμένουν ακόμη κλειστά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν η Μύκονος θα βουλιάξει από κόσμο όχι μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο αλλά και όλη τη χρονιά φέτος. Πάντως, χλωμό φαίνεται!

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours