Τι φέρνει το 2022 για σχολεία και εστίαση – Οι αλλαγές που έρχονται

Η εστίαση και τα σχολεία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο το 2022. Τα νέα μέτρα έρχονται με ένα δεύτερο πακέτο στις 3 Ιανουαρίου, ίσως και νωρίτερα.

Με νέα μέτρα ξημέρωσε η παραμονή Χριστουγέννων ενώ το 2022 έρχεται νέο πακέτο μέτρων, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και για τα σχολεία. Το 2022 μπαίνει με μεγάλες δυσκολίες, φωνές για lockdown και περιορισμό της κινητικότητας των πολιτών. Για την ώρα η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε συζήτηση για lockdown και SMS στο 13033 και όλα κρίνονται τις επόμενες μέρες με την 3η Ιανουαρίου να φέρνει νέες αλλαγές στη ζωή εμβολιασμένων και ανεβολίαστων, καθώς τα μέτρα θα είναι οριζόντια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσίασαν χθες νέα μέτρα σε δύο στάδια, από αύριο Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 6:00 πμ μέχρι τις 3 Ιανουαρίου και από τις 3 Ιανουαρίου και για ένα 15νθήμερο, κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής ειδικών.

Η επιτροπή όμως θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου και εάν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα μέτρα πριν τις 3 Ιανουαρίου. Για το πακέτο του 2022 είναι ξεκάθαρο ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να την «πληρώσει» πάλι η εστίαση με νέο ωράριο και λουκέτο τα βράδια, ενώ το Πρώτο Θέμα γράφει σήμερα ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν κανονικά τα σχολεία μετά τις γιορτές. Η Real News από την άλλη κάνει λόγο για εισηγήσεις νέων μέτρων με στόχο των περιορισμό της κινητικότητας των πολιτών.

Ειδικά για τα σχολεία κανείς δεν μπορεί τώρα να πει με ασφάλεια ότι θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Ακόμη και αν ανοίξουν κανονικά η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να αλλάξει τα πρωτόκολλα και συγκεκριμένα το 50% συν 1. Για το συγκεκριμένο πρωτόκολλο η κυβέρνηση έχει δεχθεί κριτική, αλλά και προτάσεις από την αντιπολίτευση για αλλαγή, ωστόσο μέχρι χθες επέμενε ότι είναι σωστό.

«Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και αν χρειάζεται θα επικαιροποιήσουμε το πρωτόκολλο. Αν χρειάζεται, θα μας το πει η επιτροπή. Όλα τα μηνύματα που έχουμε από τη λειτουργία των σχολείων είναι ότι δεν έχουν συμβάλλει στην διασπορά της covid» δήλωσε ο υπουργός Υγείας μόλις χθες.

Οι περιορισμοί που σε κάθε περίπτωση θα επιβληθούν από τις 3 Ιανουαρίου, αφορούν κυρίως τους εμβολιασμένους, καθώς στους χώρους της εστίασης δεν μπορούν να πάνε οι ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζεται ότι από 3 Ιανουαρίου αναμένεται να επανέλθει το ωράριο στην εστίαση και διασκέδαση και η τηλεργασία.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours