Δημοσκόπηση: Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας μετά το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Το στόχο της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς φαίνεται να επιτυγχάνει η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πρόωρες εκλογές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για το tvxs σχεδόν τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους που τοποθετούνται ιδεολογικώς στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς συμφωνούν με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αντίστροφα είναι τα αποτελέσματα για όσους τοποθετούνται στο χώρο της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς, ενώ οι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι στηρίζουν το αίτημα Τσίπρα σε ποσοστό 42% και το απορρίπτουν σε ποσοστό 53%.

Στο σύνολο των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, το 44% εκφράζεται θετικά για το αίτημα του κ. Τσίπρα.

«Συμφωνώ, το έκανε την κατάλληλη στιγμή», δηλώνει το 24%, ενώ ένα 20% απαντά πως «συμφωνεί, αν κι έπρεπε να το έχει κάνει νωρίτερα».

Αντιθέτως, ένα 51% επί του συνόλου διαφωνεί με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας κατά 8% πως «θα έπρεπε να περιμένει» και κατά 43% πως διαφωνεί ριζικά καθώς «η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία».

Στην ίδια δημοσκόπηση της Prorata, εξάλλου, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών (61%) δηλώνει πως η μελέτη Τσιόδρα– Λύτρα είχε παραδοθεί στην κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

tsiodras.jpeg
Πηγή: tvxs.gr

Ένα ακόμα 10% πιστεύει ότι η μελέτη ήταν σε γνώση της κυβέρνησης πριν τη δημοσιοποίησή της και ελήφθησαν οι σχετικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, ένα 15% υποστηρίζει τον ισχυρισμό περί κυβερνητικής άγνοιας και ένα 14% δηλώνει «άγνοια» για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Με τις δύο τελευταίες θέσεις συμφωνούν κυρίως οι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Σε αντίθεση, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται στο 97% και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ανέρχεται στο 60%.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours