Η απάντηση καθηγητή αγγλικών σε γραπτό μαθήτριας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Θέλω φέτος να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ξέρω πως είσαι αγωνίστρια».

Αυτό έγραψε μεταξύ άλλων ένας καθηγητής αγγλικών ως βαθμολόγηση στο γραπτό μαθήτριας με μαθησιακές δυσκολίες, η οποία η οποία σε τεστ του μαθήματος παρέδωσε λευκή κόλλα γράφοντας «Συγγνώμη κύριε δεν ήξερα Αγγλικά».

«Έχει μαθησιακές δυσκολίες. Έχει σημαντικά κενά. Νιώθει μεγάλη ανασφάλεια. “Εσείς θα είστε ο αγγλικός μας;” με ρώτησε την πρώτη μέρα και ήδη διαφαινόταν μια μελαγχολία στο βλέμμα της.

Σήμερα πλησίασε αργά την έδρα και άφησε το τεστάκι διστακτικά. Ήθελα να της πω να μην στενοχωριέται. Να μη μασάει μπροστά στα εμπόδια. Να της πω ότι ελληνικά ή αγγλικά θα μάθουν πολλοί να μιλούν, αλλά Άνθρωποι μπορεί να μη μάθουν να γίνουν ποτέ. Κι άλλα πολλά» αναφέρει σε ανάρτησή του ο εκπαιδευτικός.

Μέσα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μέλημά του είναι κυρίως να καλλιεργεί τη βαθμοθηρία αλλά και τη στείρα διδασκαλία της ύλης, ένας δάσκαλος δίνει θάρρος και δύναμη στην μαθήτριά του να συνεχίσουν μαζί την προσπάθεια.

Γιατί η Παιδεία δεν είναι μόνο κόκκινες διορθώσεις. Είναι το ταξίδι της γνώσης και η εξέλιξη. Κι όσο κάποιοι πασχίζουν να κάνουν το ταξίδι αυτό ταξικό κι απρόσωπο, τόσο θα βρίσκονται τέτοιοι εκπαιδευτικοί που θα τους το χαλάνε!

Πηγή: alfavita.gr

About Post Author