Εκτός ελέγχου φωτιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια – Πέρασε μέσα από χωριό [vid]

«Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό, η απόλυτη καταστροφή, καταστραφήκαμε, ένα χωριό διαλύθηκε ολοσχερώς»

«Η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό, η απόλυτη καταστροφή, καταστραφήκαμε, ένα χωριό διαλύθηκε ολοσχερώς. Ένα χωριό χιλίων κατοίκων διαλύθηκε, μιλάμε για την Ζήρια, η φωτιά πέρασε από πάνω. Τους έφυγε η φωτιά για δευτερόλεπτα και έκαψε το χωριό. Δυστυχώς υπήρξε πολύ αργή αντίδραση. Μετά από πολύ ώρα ήρθαν δύο ελικόπτερα, δεν λειτούργησε τίποτα. Εδώ που είμαι καίγονται σπίτια ένας πανικός, περιουσίες και όλο το χωριό», τονίζει μιλώντας στο protothema.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος.

«Έχω μπει μέσα στο χωριό και κοιτάζω να δω τι μπορεί να σωθεί… Ευτυχώς που εκκενώσαμε το χωριό έγκαιρα, δεν έχω ακούσει για τραυματισμό ή κάτι άλλο μόνο για καταστροφή σε σπίτια και περιουσίες. Μέσα στο χωριό η φωτιά αναζωπυρώνεται συνεχώς», επισημαίνει ακόμη.

Δείτε video του Patrastimes από τη Ζήρια:

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Παράλληλα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Ήδη, έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση της ευρύτερης περιοχής Λόγγου Αχαΐας

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση του οικισμού Λόγγου Αχαΐας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας, εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

typosthes.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours