Ανοίγουν 3 σταθμοί του μετρό στον Πειραιά μέσα στο επόμενο δίμηνο

Πολύ σύντομα από ότι φαίνεται οι Πειραιώτες θα έχουν τρεις νέους σταθμούς μετρό στην περιοχή τους για να διευκολυνθεί η καθημερινή μετακίνησή τους.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο Νίκος Κουρέτας, διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του μετρό για τους σταθμούς του Πειραιά. Έπειτα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση και για την ημερομηνία παράδοσής τους σε πλήρη λειτουργία. 

 «Με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, που θα δώσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι γραμμές 2 και 3 θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι 200.000 λιγότερα αυτοκίνητα ημερησίως θα κυκλοφορούν στην Αθήνα και το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί κατά 880 τόνους. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε να έχουμε 310.000 επιβάτες ημερησίως, 55.000 λιγότερα αυτοκίνητα και 140 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κουρέτας.

Ο  διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό μίλησε για τη συμβολή του μετρό στη μείωση ατυχημάτων και ενέργειας που καταναλώνεται ανά επιβάτη, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος για τους επιβάτες μέσω αναπλάσεων και  δενδροφυτεύσεων (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά για έργο σταθερής τροχιάς), αλλά και την εξυπηρέτηση βασικών δομών όπως νοσοκομεία.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «σύντομα θα δείτε ότι στις περιφράξεις θα υπάρχουν έργα τέχνης, ενώ τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα προέρχονται από ελληνική start up με την ιδιότητα να απορροφούν τους ρύπους».

About Post Author