Άσχημα είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του 20χρονου Γεράσιμου από τον Βόλο που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, η ευχάριστη εξέλιξη είναι πως η 20χρονη βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δύο τραυματίες εκτός ΜΕΘ.

Αντίθετα, ο 20χρονος από το Βόλο με τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και «έχει νευρολογικές επιπλοκές πιθανώς μη ανατάξιμες» σύμφωνα με το onlarissa. Εκ των πραγμάτων το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Ο Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity62 που το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη. Υπέστη βαρύτατες κρανιογκεφαλικές κακώσεις, και υποβλήθηκε σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να αποσυμπιεστεί το κεφάλι του μετά το σοβαρό τραυματισμό του από τη σφοδρότατη σύγκρουση.

Έχει συμπληρώσει ήδη 43 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, και κάθε μέρα που περνάει κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της υγείας του.

About Post Author

You May Also Like

More From Author