Τον γύρο του κόσμου έκανε το βυθισμένο λεωφορείο στην Ποσειδώνος – Γιατί βούλιαξε

Διάσημο σε όλον τον κόσμο έγινε το λεωφορείο που βούλιαξε στην λεωφόρο Ποσειδώνος στην Αττική και οι επιβάτες του που κατάφεραν να βγουν σχεδόν «κολυμπώντας», με την ΟΣΥ να υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ότι το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή έχει «παγώσει» δύο χρόνια, ενώ ο Γ. Πατούλης υποστηρίζει ότι για το περιστατικό ευθύνεται και το ότι πλημμύρισαν και οι ολοκαίνουργιες σήραγγες στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η σχετική ανάρτηση με το βίντεο του Associated Press αναπαράχθηκε από πολλά μέσα διεθνώς, ενώ ξεχωριστό δημοσίευμα φιλοξένησε η Washington Post.

“Severe weather in Greece has left hundreds of homes flooded in Athens and prompted evacuations elsewhere. @SrdjanTV was at the scene of a bus stranded in floodwaters in the Greek capital.

 Full story: https://t.co/HLQ2PxhXpH pic.twitter.com/Ggx67RQ1b3

— AP Europe (@AP_Europe) October 14, 2021 ”

ΟΣΥ: «Δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης»

Για το περιστατικό ενημέρωσε αρμοδίως η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ), σύμφωνα με την οποία, στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος») και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος».

«’Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.» «Επισημαίνουμε», συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, «ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Ν. Παππάς: «Να μην γίνει ο οδηγός ο αποδιοπομπαίος τράγος»

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και υπογράμμισε ότι στο σημείο αν και το έργο είναι καινούργιο μια και παραδόθηκε πριν από μερικά χρόνια, έχει μείνει επί της ουσίας μισό καθώς σταμάτησαν τα αντιπλημμυρικά έργα. «Δυο χρόνια το έργο είναι παγωμένο, δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά στις εκβολές του ποταμού», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας τους αρμόδιους «να μην γίνει ο οδηγός ο αποδιοπομπαίος τράγος».

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι οι οδηγοί της ΟΣΥ έχουν να αντιμετωπίσουν και τα καιρικά φαινόμενα και τις ανεπάρκειες της διοίκησης που έδειξε ακινησία απέναντι στις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία «Μπάλλος». Όπως είπε  ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ , το ατύχημα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και κάλεσε τη διοίκηση να απαντήσει εάν η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε.:

Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων;
Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα;

Πατούλης: Τα έργα θέλουν τον χρόνο τους

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επιβεβαίωσε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα στο κρίσιμο σημείο της απορροής του Ιλισού, δηλαδή, το αποστραγγιστικό  έργο που είναι τμήμα του μεγάλου έργου που γίνεται στο Φάληρο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απέδωσε στην ημιτελή κατασκευή του έργου και το γεγονός ότι πλημμύρισαν και οι ολοκαίνουργιες σήραγγες στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όσον αφορά στο πότε θα ολοκληρωθεί, είπε ότι η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να τελειώσεις στο τέλος Δεκεμβρίου.

Πηγή:tvxs.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours