Στο «σφυρί» 86 ακίνητα της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού

Ογδόντα έξι ακίνητα της πρώην κραταιάς εταιρείας του Μπάμπη Βωβού, βγαίνουν σε πλειστηριασμό με το μπαράζ να ξεκινά από τις 28 Απριλίου.

Ανάμεσά τους ένα ημιτελές ξενοδοχείο στο Δρεπάνι του Πόρου, σε έκταση 64 στρεμμάτων, δίπλα στη θάλασσα που βγαίνει στο σφυρί στις 19 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς  7,350 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Alpha Bank.

Τρεις επίσης ημιτελείς κατοικίες στη θέση Μορτερό στην Κηφισιά με επισπεύδουσα την Alpha Bank.

Τέσσερις  επαγγελματικούς χώρους, που και αυτοί είναι στα μπετά αν και  προορίζονταν για  πολυτελή γραφεία, και βρίσκονται   στο Μαρούσι, μία περιοχή που άφησε το αποτύπωμά του ο Μπάμπης Βωβός, τις μέρες της παντοδυναμίας του. Επισπεύδουσα εδώ είναι η εταιρεία HELLAS CAPITAL LEASING.

Βέβαια οι περισσότεροι πλειστηριασμοί είναι σε αναστολή λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Οι επαγγελματικοί χώροι στο Μαρούσι  βγαίνουν στο σφυρί για 4,389 εκατ ευρώ (συγκεκριμένα προς 710 χιλιάδες ευρώ, 783 χιλιάδες ευρώ, 1,204 εκατ ευρώ και 1,782 εκατ ευρώ). Αν και οι πλειστηριασμοί για τα εν λόγω ακίνητα στο Μαρούσι έχουν την ένδειξη αναρτημένος στην πλατφόρμα  e-auction δεν θα πραγματοποιηθούν.

Παράλληλα βγαίνουν στο σφυρί και 78 συνολικά θέσεις πάρκινγκ, που πάνε μαζί με τα επαγγελματικά ακίνητα στο Μαρούσι εκ των οποίων οι 22 σε τιμή 590 ευρώ έκαστη, οι 28 προς 2.570 ευρώ έκαστη και οι υπόλοιπες 28 προς 3.070 ευρώ έκαστη.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις κατάσχεσης «ο λόγος που δεν αποπερατώθηκε το κτίριο των επαγγελματικών χώρων, είναι ότι το έτος 2006 ανακλήθηκε η υπ’ αρ. 22976/03 αναθεώρηση της υπ’ αρ. 194/01 οικοδομικής άδειας σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν να κατασκευαστεί το εν λόγω κτίριο.

Η ανάκληση έγινε εξ αιτίας μη οριοθέτησης του παρακείμενου ρέματος, λόγω μη υποβολής κατάλληλης μελέτης, αλλά στοιχειωδών εκτιμήσεων που υπήρχαν από Π∆, με αποτέλεσμα να τηρηθεί απόσταση 10μ. αντί για 20μ. από το ρέμα».

Και όπως  σημειώνεται: Πλέον, οι οριογραμμές του ρέματος Σαπφούς επανακαθορίσθηκαν με το ΦΕΚ 438∆/24-9-2014 και αναμένεται η ολοκλήρωση του ΦΕΚ τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου σύμφωνα με τις νέες οριοθετήσεις του ρέματος.

Για να καταστεί δυνατή η ανέγερση του Β΄ και του Γ΄ ορόφου, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη οικοδομική άδεια. Και αφού αναφέρονται αποφάσεις του ΣτΕ σημειώνεται πως: «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δύναται με μικρό κόστος να γίνει τακτοποίηση του ακινήτου και να εκδοθεί οικοδομική άδεια αποπεράτωσης για το τμήμα της οικοδομής που έχει αποπερατωμένο τον σκελετό (4 υπόγεια, ισόγειο, Α΄οροφος).

Να σημειωθεί ότι το  συγκεκριμένο οικόπεδο των 8,2 στρεμμάτων, περιήλθε στην «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» και στις «συνοικοπεδούχους» της Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, το 2003.

Οι πλειστηριασμοί της 12ης Μαΐου για τις τρεις ημιτελείς κατοικίες της Κηφισιάς φέρουν την ένδειξη σε αναστολή. Οι μεζονέτες βρίσκονται στη θέση «Μορτερό» και βγαίνουν  στο σφυρί από την Alpha Bank. Και συγκεκριμένα για τη μεζονέτα των 257 τ.μ (εκ των οποίων τα 74 τ μ είναι υπόγειο) και για δύο θέσεις πάρκινγκ η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 290 χιλιάδες ευρώ, για την κατοικία εμβαδού  226 τ.μ (τα 59 τ μ είναι υπόγειο) και δύο θέσεις πάρκινγκ προς 264 χιλιάδες ευρώ και για την τρίτη κατοικία επίση εμβαδού 226 τ.μ (τα 59 τ.μ είναι υπόγειο) και με δύο θέσεις πάρκινγκ προς για τις άλλες δύο Η τιμή πρώτης προσφοράς για 272 χιλιάδες ευρώ.

Στις 19 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός για το  ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα που είναι χτισμένο σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 64 στρεμμάτων,  που βρίσκεται στην θέση ‘’Δρεπάνι’’ του Δήμου Πόρου, εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ζώνης, το οποίο απέχει από την πόλη του Γαλατά περίπου 4χλμ.

Το ημιτελές συγκρότημα –που προοριζόταν για ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων- αποτελείται από 16 κτίρια, τους κοινόχρηστους χώρους του συγκροτήματος, πισίνες κλπ.

Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι τα 7,350 εκατ ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank.

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours