Μέχρι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι και μόνο έξω. Πώς θα λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες από 1η Ιουνίου

Η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο άρσης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, που όπως φαίνεται θα μας συντροφεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ανοίγουν κάποια καταστήματα λιανικού εμπορίου, καθώς και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ. Τελευταία αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες. Συγκεκριμένα, παρόλο που τα mall θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους στο κοινό στις 18 Μαΐου, οι χώροι εστίασης στο εσωτερικό τους θα παραμείνουν κλειστοί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες που διαθέτουν τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να δέχονται και πάλι πελάτες από την 1η Ιουνίου. Φυσικά, η χρήση μάσκας και γαντιών από το προσωπικό θα είναι και σε αυτή την περίπτωση υποχρεωτική….

Μάλιστα, κάθε τραπεζάκι στις καφετέριες επιβάλλεται να έχει απόσταση από το άλλο τουλάχιστον 2 μέτρων. Επιπλέον, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 3 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο όπου θα βρίσκονται τα τραπεζάκια της επιχείρησης. Τέλος, κάθε παρέα σε καφέ και εστιατόρια δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 4 άτομα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι θα είναι αυτός και φυσικά το επόμενο τραπέζι θα έχει απόσταση 2 μέτρων….

Τέλος, η λειτουργία στον εσωτερικό χώρο καφέ και εστιατορίων αναμένεται να αργήσει αρκετά. Στο έβδομο και τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων θα ξεκινήσει η λειτουργία των εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων, τουριστικών καταλυμάτων και άλλων επιχειρήσεων. Αυτό το στάδιο δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά και θα αποφασιστεί από τις Αρχές, ανάλογα με την απόδοση των μέτρων περιορισμού ως τα μέσα Ιουνίου….

Πηγή:mixanitouxronou.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours