Αγωνία για τις κατοικημένες περιοχές – Αλλεπάλληλες εκρήξεις

Η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στη Βαρυμπόμπη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν εδώ και ώρες να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπολου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έχουν ήδη καεί πολλά σπίτια, αλλά η φωτιά δεν δείχνει να κοπάζει. Στην περιοχή δεν φυσάει πολύ, γεγονός που θεωρητικά θα έπρεπε να βοηθά τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Βαρυμπόμπη φωτιά

Η τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει ήδη κάψει σπίτια/ φωτογραφία eurokinissi

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηροπούλου στο κεντρικό δελτίο του Star, η φωτιά δυστυχώς πλέον κατευθύνεται νότια και συγκεκριμένα προς την Νέα και την Κάτω Κηφισιά, καθώς και τη Μεταμόρφωση. Αναφέρεται, επίσης, πως η φωτιά έχει φτάσει κοντά στο ογκολογικό νοσοκομείο της Νέας Κηφισιάς και την λεωφόρο Κύμης.

Βαρυμπόμπη φωτιά

Η τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει ήδη κάψει σπίτια/ φωτογραφία eurokinissi

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή της Βαρυμπόμπης, τις Αδάμες αλλά και τους Θρακομακεδόνες, με πολλούς να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Νέο μήνυμα από το 112, εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό. Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα, με τις Αρχές να εκκενώνουν το Ολυμπιακό Χωριό.

Μία περιοχή που βρίσκεται στο δρόμο της πύρινης λαίλαπας που καίει στη Βαρυμπόμπη από το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) εκκενώνεται. Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, στο Ολυμπιακό χωριό ή στη Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές.», αναφέρεται στην ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Νωρίτερα, υπήρξαν εγκλωβισμένοι κάτοικοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί, από τη φωτιά, σε διάσπαρτα σημεία, όμως η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε περισσότερους από 70 απεγκλωβισμούς.

Στην περιοχή ακούγονται δεκάδες εκρήξεις όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καίγονται σπίτια στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου.

Το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο και οι φλόγες έχουν φτάσει ξανά στις Αδάμες. Η φωτιά πέρασε μέσα από το ρέμα της Χελιδονούς κι απειλεί σπίτια, την ώρα που τα εναέρια μέσα πετούν στα 20 μέτρα από τις φλόγες και ρίχνουν μεγάλους όγκους νερού στο ρέμα και μέσα στα σπίτια για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες, ενώ καίγονται σπίτια. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours