Αναγνωρίστηκε η γυναίκα – «μυστήριο» με τα κόκκινα μαλλιά που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη από τη Θεσσαλονίκη – Πώς κατάφεραν να την εντοπίσουν
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (17/6) η μυστηριώδης κοκκινομάλλα που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα από τη Θεσσαλονίκη. Οι Αρχές την εντόπισαν σε περιοχή στην παραλία της Κατερίνης και την οδήγησαν στην Ασφάλεια.
Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν καταφέρει ναεντοπίσουν και να ακολουθήσουν τα ίχνη της και αφού κατάφεραν να την ταυτοποιήσουν την αναζήτησαν αρχικά στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε γειτονικό νομό σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν. Τελικά η ύποπτη εντοπίστηκε στην Παραλία Κατερίνης.
Ο κύκλος των υπόπτων παραμένει ανοιχτός, με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα πρόσωπα που πιθανώς εμπλέκονται στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης.
Παλιά γειτόνισσα η ύποπτη
Ο πατριός και η μητέρα της Μαρκέλλας οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να δουν τη γυναίκα που άρπαξε την κόρη τους και στο πρόσωπό της αναγνώρισαν μία παλιά τους γειτόνισσα, με την οποία μάλιστα στο παρελθόν διατηρούσαν ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις
Οι έμπειροι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας ανηλίκων που έχουν πληροφορίες και στοιχεία στα χέρια τους, προσπαθούν να την ξεκλειδώσουν και να μάθουν ποιο ήταν το κίνητρο της αρπαγής και κυρίως ποιος και για ποιον λόγο χορήγησε στο κοριτσάκι τις επικίνδυνες ναρκωτικές ουσίες.
Σύμφωνα με τον ANT1, η γυναίκα φαίνεται πώς έκανε το λάθος, που την πρόδωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες αφού άφησε το κοριτσάκι στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κάλεσε ταξί, το οποίο την μετέφερε στην περιοχή της Κατερίνης, εκεί όπου εντοπίστηκε. Κάμερες ασφαλείας καταστήματος μάλιστα φαίνεται πως την έχουν καταγράψει να μπαίνει στο ταξί.
Η 10χρονη σε μια από τις καταθέσεις που είχε δώσει είχε πει στους αστυνομικούς πως είδε την γυναίκα που την κρατούσε να ετοιμάζει μια βαλίτσα, κι έτσι ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της και να την εντοπίσουν.
H ιατροδικαστής για το κοκτέιλ ναρκωτικών που έδωσαν στη 10χρονη
Καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία που δίνουν διαφορετική τροπή στην περίεργη αυτή υπόθεση, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξε ότι στον οργανισμό της μικρής ανιχνεύθηκαν δύο είδη ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον ANT1, το κοκτέιλ των ναρκωτικών ουσιών που χορηγήθηκε στην μικρή Μαρκέλλα ονομάζεται «speedball»,που είναι ένας συνδυασμός κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών που όμως δρουν ανεξάρτητα. Τα ηρεμιστικά χάπια που της δόθηκαν προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Αντίστοιχα η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.
Για τα ευρήματα των εξετάσων, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/06) η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη. «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η Ελένη Ζαγγελίδου.
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η ιατροδικαστής.
Σημειώνεται ότι η 10χρονη Μαρκέλλα παραμένει αποκλεισμένη από το περιβάλλον της και υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Έρευνες στο οικογενειακό της περιβάλλον
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.
Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.
Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς».
«Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».
+ There are no comments
Add yours