Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας – Εκτάκτως στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς

Στο Κρανίδι μεταβαίνει εκτάκτως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς μετά και τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων μεταξύ των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξερχόμενος πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας – Εκτάκτως στο Κρανίδι ο Χαρδαλιάς

Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κύριο Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε: Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετέβησαν στο ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη δομή βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μία 28χρονη έγκυος και ακολούθησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours