Βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα το εβραϊκό νεκροταφείο στην Αθήνα…

Με ναζιστικά συνθήματα βεβήλωσαν το Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια. Άγνωστοι έγραψαν με σπρέι τη φράση «Εβραίοι δρόμο» στα γερμανικά και υπέγραψαν με τα αρχικά των SS στον τοίχο του νεκροταφείου, δίπλα από την κεντρική είσοδο. 

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Παράλληλα, συνεργείο του Δήμου Αθηναίων έσπευσε και καθάρισε τους τοίχους….

«Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει τη κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος).

Τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό βανδαλισμού εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη», τόνισε….

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας….

Πηγή:mixanitouxronou.gr/

About Post Author

+ There are no comments

Add yours