Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ψύχραιμος, χωρίς ίχνος μεταμέλειας ήταν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την παραμονή του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

O 33χρονος όλες αυτές τις ημέρες σχεδίαζε μαζί με το συνήγορό του από τη ΓΑΔΑ την υπερασπιστική γραμμή.

Όσοι γνωρίζουν τον πιλότο, δεν εκπλήσσονται από την ψυχραιμία, του καθώς σχεδίασε με λεπτομέρεια τη δήθεν ληστεία, αφότου δολοφόνησε την Καρολάιν, και για 37 μέρες κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και τη θανάτωση του σκυλιού τους, βρίσκεται αυτή την ώρα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για ακόμη μία φορά ο συζυγοκτόνος ήταν ανέκφραστοςενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και τη θανάτωση του σκυλιού τους, βρίσκεται αυτή την ώρα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη τη νύχτα της 11ης Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για ακόμη μία φορά ο συζυγοκτόνος ήταν ανέκφραστοςενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

photo

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο πριν τις 10 ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Σπύρος Μελισσάρης

photo

photo

photo

photo

photo

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr Ευδοκία Μύτιλη, μερίδα πολιτών που βρίσκονταν έξω από την Ευελπίδων τον αποδοκίμασαν, φωνάζοντας: «Να σαπίσεις στην φυλακή!».

Δείτε όσα έγιναν κατά την άφιξη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στον ανακριτή:

Πλήθος γυναικών, ήταν συγκεντρωμένο έξω από την Ευελπίδων με πανό κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διαδικασία θα καθυστερήσει, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει ζητήσει χρόνο για να ετοιμάσει την υποστηρικτική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Η στάση που θα κρατήσει

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εκτιμάται η υπεράσπιση του 33χρονου με υπόμνημα που θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό και όσα δια ζώσης υποστηρίξει ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα όταν ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Για την υπερασπιστική γραμμή αλλά και την ψυχολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την αποκάλυψη της αλήθειας είχε μιλήσει στο Newsbomb.gr, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του 33χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σύμφωνα με όσα είπε: «Η ψυχολογία του πελάτη μου είναι πολύ άσχημη για το κακό που προξένησε. Επίσης, είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένος και πιεσμένος. Ωστόσο θα πρέπει να σας πω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από την ομολογία του».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέφερε ότι αυτό που θα κάνουν είναι να φωτίσουν κάθε πτυχή του εγκλήματος το οποίο ο πελάτης τους έχει ομολογήσει.

Επίσης ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης επανέλαβε στο Newsbomb.gr ότι η δολοφονία της 20χρονης, δεν ήταν προσχεδιασμένη, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κίνητρο για την ειδεχθή αυτή πράξη, ούτε και εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Και πρόσθεσε: «βούληση (σ.σ. του πιλότου) ήταν να ομολογήσει την πράξη του. Γνώμονας ήταν το παιδί του, να είναι κοντά του».

Η ομολογία

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιέγραψε μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Οι ποινές

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια.

Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο «που δεν έχει αναστολές».

Τι έχει υποστηρίξει ο 33χρονος

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Πηγή:newsbomb.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours