Φρίκη στον Ερυθρό Σταυρό! 62χρονος αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα (76χρονου) ασθενούς με κορονοϊό

Απίστευτες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για τον μυστηριώδη θάνατο 76χρονου ασθενούς με κορονοϊό στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, ο οποίος κατέληξε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ο 62χρονος αλβανικής καταγωγής που νοσηλευόταν και αυτός στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο, φέρεται να τράβηξε τα καλώδια και να αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα του άτυχου άντρα γιατί τον ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε το μηχάνημα. Μάλιστα, οι Αρχές φαίνεται πως έχουν ταυτοποιήσει τα δακτυλικά αποτυπώματα του 62χρονου επάνω στα καλώδια και επάνω στο μηχάνημα.

Συνελήφθη ο 62χρονος – Ήταν σεσημασμένος
Ο 62χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο από τους άντρες της ΕΛΑΣ, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς έχει πλούσιο φάκελο. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο 62χρονος είχε κατηγορηθεί το 2006 για σωματική βλάβη στο πλαίσιο συμπλοκής και το 2019 για την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

Το χρονικό του εγκλήματος
Συγκεκριμένα, ο 76χρονος νοσηλευόταν με επιπλοκές του κορονοϊού διασωληνωμένος – εκτός ΜΕΘ- σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου και κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας. Οι γιατροί διαπίστωσαν ξαφνικά και χωρίς να υπήρξαν προηγουμένως ενδείξεις επιδείνωσης της υγείας του, πως στον καρδιογράφο εμφανίστηκε ισοηλεκτρική γραμμή, δηλαδή δεν υπήρχε καρδιακή δραστηριότητα και του έκαναν ανάνηψη χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Υπεύθυνοι του νοσοκομείου, αμέσως μετά τον θάνατό του κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι είχε μετακινηθεί η μάσκα του ασθενούς, ενώ υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν πειραχθεί τα καλώδια του αναπνευστήρα. Μάλιστα διαπιστώθηκε, ότι δεν είχε ενεργοποιηθεί και το σχετικό εφεδρικό σύστημα, η μπαταρία δηλαδή που διαθέτει το μηχάνημα για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα από την ΕΛΑΣ για να εξεταστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν δύο σενάρια. Αν τα καλώδια του αναπνευστήρα αποσυνδέθηκαν την ώρα της ανάνηψης ή αν υπήρξε παρέμβαση από τρίτο πρόσωπο. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε το μηχάνημα είχε αποσυνδεθεί από παρέμβαση τρίτου προσώπου. Στον ίδιο θάλαμο, νοσηλευόταν ακόμα ένα ασθενής αλβανικής καταγωγής από τον οποίο πήραν κατάθεση οι άντρες της ΕΛΑΣ ενώ του έγινε και ψυχιατρική εξέταση, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βγήκε “καθαρή”.

Ωστόσο όπως αποδείχτηκε από την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που εξέτασαν το σημείο για ίχνη και γενετικό υλικό, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του 62χρονου βρέθηκαν επάνω στα καλώδια και τον αναπνευστήρα και όλες οι ενδείξεις αποδεικνύουν πως αυτός είναι ο άνθρωπος που “πείραξε” το μηχάνημα που κρατούσε τον 76χρονο στη ζωή.

Πηγή:press-gr.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours