Σχηματίστηκαν δικογραφίες για τις ανοιχτές εκκλησίες σε Κέρκυρα και Κουκάκι

Για τα  περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου, έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί  και έχουν σχηματιστεί σχετικές  δικογραφίες.  «Οι υποδείξεις των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας πρέπει να τηρούνται πιστά», σημειώνει η Αρχιεπισκοπή.

Στο Κουκάκι, αναζητείται ο ιερέας που φέρεται να κοινώνησε από πλαϊνή πόρτα έναν πατέρα, με τα δύο ανήλικα παιδιά του, ενώ στην Κέρκυρα, επενέβησαν οι εισαγγελικές αρχές σχηματίζοντας δικογραφία, ακόμα και κατά του μητροπολίτη, της δημάρχου και όλων όσων παρέστησαν στη θεία λειτουργία των Βαϊων, στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και  ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης.
Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα δυο αυτά περιστατικά  και ζήτησε να ερευνηθούν  από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς.
Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Πηγή: ΕΡΤ

About Post Author

+ There are no comments

Add yours