Πρόγνωση καιρού: Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

Πρόγνωση καιρού: Σε καλοκαιρινό μουντ θα συνεχίσει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή τον εκλογών. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα άνεμοι έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ, καθώς και περιορισμένη αστάθεια, θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σήμερα Παρασκευή (5/7) αναμένονται κάποιες βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Αυτά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Το Σάββατο τα τοπικά φαινόμενα θα κινηθούν προς τα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικά, κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο.

Πρόγνωση καιρού: σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία

Σε επίπεδο θερμοκρασίας, ο υδράργυρος την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 35 βαθμούς.  Την Κυριακή θα παρουσιαστεί μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 36 με 37 στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ, όμως στο Νότιο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο θα φτάσουν πρόσκαιρα κατά τόπους και τα 7 μποφόρ.

Από την πλευρά της η ΕΜΥ στην πρόγνωση της για την σημερινή ημέρα (5/7) αναφέρει: Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή (5/7),  Στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στη βόρεια Θεσσαλία όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Πηγή:pagenews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours