Πεδίο μάχης το Κουκάκι: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την ανακατάληψη των κτιρίων που κατέλαβαν οι αναρχικοί (vid)

Επιχείρηση για την ανακατάληψη των κτιρίων που κατέλαβαν οι αναρχικοί πριν από λίγη ώρα  στο Κουκάκι, με εντολή εισαγγελέα ξεκίνησε η ΕΛΑΣ.  Οι καταληψίες πετούν πέτρες, μπογιές και ότι αντικείμενα βρουν.

Η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν οι αναρχικοί  στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες και εισέβαλαν με εντολή εισαγγελέα στα κτίρια για να τα εκκενώσουν ξανά.

Η ειδική ομάδα της αστυνομίας προσπαθεί με τροχό να ανοίξει την πόρτα του κτιρίου, έτσι ώστε να μπουν και να συλλάβουν τους αντιεξουσιαστές.

Η επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Σε λίγο αναμένεται η αστυνομία να προχωρήσει σε επιχείρηση και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου.

Οι λίγοι αναρχικοί  που βρίσκονται μέσα άρχισαν να πετούν πέτρες προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, ωστόσο αυτοί μπήκαν στα κτίρια.

Νωρίτερα  οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε 9 προσαγωγές, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21.

Συγκεκριμένα, άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο «χτισμένο» με τσιμεντόλιθους και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

https://youtu.be/oZrgLUAZj9E

Πηγή:pronews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours