Μετανάστης από τη δομή της Ριτσώνας έκανε βόλτες στη Θεσσαλονίκη! Αλαλούμ με τις συνεννοήσεις

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, σταμάτησαν για έλεγχο δύο αλλοδαπούς στην περιοχή του ΙΚΕΑ και ο ένας -όπως διαπιστώθηκε- διέμενε στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας που έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού και είχε αποχωρήσει δύο μέρες πριν.

Το παράδοξο της υπόθεσης, όπως καταγγέλλει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Χρήστος Γκανάτσιος ο οποίος ήταν παρόν στο συμβάν, είναι ότι αφού ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ ότι έχει εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο το οποίο προέρχεται από τη δομή της Ριτσώνας και είχε φύγει δύο μέρες πριν τεθεί σε καραντίνα, η εντολή που έλαβαν μετά από τρεις ώρες αναμονής στο ίδιο σημείο ήταν… να γίνουν αυστηρές συστάσεις, να τους επιβληθεί πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση και να τους πουν οι αστυνομικοί να μείνουν εντός οικίας στη διεύθυνση που προφορικά δήλωσαν ότι διαμένουν.

«Αυτό που περιμέναμε όπως ήταν φυσικό, με γνώμονα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος προέρχεται από μια δομή φιλοξενίας, εντοπίστηκαν τόσα κρούσματα και τέθηκε σε καραντίνα, ήταν να έρθει στο σημείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και να εξεταστούν» τονίζει ο κ. Γκανάτσιος. «Το συγκεκριμένο άτομο, χρησιμοποιούσε δύο μέρες τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε επαφές με τόσους ανθρώπους» συμπληρώνει εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του και των συναδέλφων του.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκανάτσιος «αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν μια ολόκληρη δομή να βρίσκεται σε καραντίνα και να εντοπίζεται άτομο που πριν δύο μέρες βρίσκονταν στην συγκεκριμένη δομή και να αφήνεται με τέτοια ευκολία χωρίς να ελεγχθεί.

Οι συνάδελφοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του έστω με όλα τα μέτρα που έλαβαν, να φανταστούμε θα πρέπει να ζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αν θα παρουσιάσουν συμπτώματα τις επόμενες 14 ημέρες. Και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για αυτή την απόφαση ουδείς εμπλεκόμενος αστυνομικός αφού οι κατευθύνσεις δόθηκαν από τους ειδικούς. Τελικά ισχύουν για όλους τα μέτρα και οι περιορισμοί ή κάποιοι εξαιρούνται; Ακούμε μονίμως για την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά αναζητούμε σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί», καταλήγει.

Πηγή: grtimes.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours