Κορονοϊός: 62 οι νεκροί στη χώρα – Τρεις ακόμα θάνατοι τις τελευταίες ώρες

Στους 62 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Τρεις νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες καταγράφονται στη χώρα μας. Τα θύματα είναι ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για 59 νεκρούς, όμως ο αριθμός αυξήθηκε. Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή 9 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον θάνατο.

Στην ανακοίνωση 99 νέων κρούσματα κορονοϊού προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1613, εκ των οποίων τα 119 αφορούν το πλοίο “Ελ. Βενιζέλος”. 335 κρούσματα σχετιζόνται με ταξίδι στο εξωτερικό και 563 με γνωστή επαφή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, έγινε το πρωί προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος στο γηροκομείο Αθηνών, δόθησαν οδηγίες για διαχείριση υπόπτου περιστατικού και έγινε εκπαίδευση του προσωπικού.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα προσπαθειών της ακαδημίας επιστημών Κίνας που δείχνει προοδο για νέο πειραματικό φάρμακο στην πρόληψη της λοιμώξεως. “Είναι πιο αποτελεσματικό στα πειράματα από όλα τα φάρμακα που έχουμε” είπε ενώ έκανε έκκληση να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις αναφορές μας για νέες ανακαλύψεις και φάρμακα πριν αυτά αξιολογηθούν από επιτροπές επιστημονικής κοινότητας.

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του ιού στη χώρα μας. Αυτό που κάνουμε δουλεύει, αν συνεχίσουμε έτσι ίσως έχουμε και μείωση αργότερα, από εμάς εξαρτάται αν θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα, είπε, τονίζοντας ότι “επαναξιολογούμε την κατάσταση κάθε μερα. Είμαι χαρούμενος αλλά ας το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι αλλά μπορούμε πολύ γρήγορα να πάμε στο άλλο άκρο”.

Κάλεσε δε τους πάντες να μην εφησυχάσουν “γιατι ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα. Δεν έχει τελειώσει ακόμη. Είμαστε στο τέλος της αρχής. Η επιστήμη κάνει προσπάθειες. Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτή τη στιγμή, αυτά τα μέτρα σώζουν ζωές κάθε μέρα”. “Υπάρχουν σαφή στοιχεία μιας επιβράδυνσης της αύξησης. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για αύξηση τύπου Ιταλίας ή Ισπανίας. Αυτή η εικόνα παραμένει σαν επιβεβαιώση ότι αυτό που κάνουμε δουλεύει” σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours