Καταγγελίες για 10 βιασμούς σε βάρος του ηθοποιού Λ. Φιλίππου!

Σε υπόθεση εφάμιλλης, εάν όχι πιο μεγάλης, σπουδαιότητας με εκείνες των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη εξελίσσεται η συγκεκριμένη του ηθοποιού και μουσικού (με καριέρα τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ) Λάμπρου Φιλίππου, ο οποίος έχει καταγγελθεί στις ελληνικές δικαστικές Αρχές για συνολικά 10 περιπτώσεις φερόμενων βιασμών.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Νέα μήνυση, η τρίτη κατά σειρά, κατατέθηκε (την Πέμπτη) σε βάρος του 40χρονου καλλιτέχνη με καριέρα στην Αμερική Προς ολοκλήρωση η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία – Ραγδαίες εξελίξεις

Την περασμένη Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η τρίτη κατά σειρά μήνυση για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του 40χρονου καλλιτέχνη. Μηνύτρια είναι μια 28χρονη, σήμερα, γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013, όταν εκείνος ανέλαβε να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που επιθυμούσε να δώσει στη δραματική σχολή. Το φερόμενο ως θύμα καταγγέλλει ότι όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνταν στο σπίτι του Φιλίππου στα Εξάρχεια και ότι στα τέλη Αυγούστου 2013 κατά τη διάρκεια εκφώνησης ενός μονολόγου, ο ηθοποιός τη βίασε!
Μέχρι στιγμής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εκκρεμούν σε βάρος του 40χρονου καλλιτέχνη συνολικά 10 καταγγελίες για βιασμούς. Έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα. Η αρχή έγινε, όπως είχε αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Ιουλίου 2021 με μήνυση που είχε καταθέσει η διεθνούς φήμης ηθοποιός Δ. αλλά και η αδελφή της, οι οποίες κατήγγειλαν τον Φιλίππου για σωρεία βιασμών ενώ ήταν ανήλικες. Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, στα τέλη Ιουλίου, από νεαρή γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά τον Απρίλιο του 2014, ενώ η τρίτη κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη. Σημειώνεται ότι την προκαταρκτική εξέταση, η οποία φέρεται να βαίνει προς ολοκλήρωση, πραγματοποιεί ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει επτά μάρτυρες.
Νομικοί κύκλοι εξέφραζαν την πεποίθησή τους στην «Μ» ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, με μερικούς εξ αυτών να κάνουν λόγο για ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το τρίτο καλλιτεχνικό #MeToo έπειτα από εκείνα των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Τρίπολη. Από την πλευρά του ο Λάμπρος Φιλίππου, ο οποίος, πάντως, χαίρει του τεκμηρίου της αθωότητας, παραμένει σιωπηλός, καθώς είχε δηλώσει άγνοια στην επικοινωνία που είχαν συντάκτες της «Μ» μαζί του μετά την κατάθεση της πρώτης, διπλής, μήνυσης.
Σημειώνεται πάντως ότι η πρώτη φορά που ακούστηκε η εμπλοκή του ονόματός του στο ελληνικού #MeToo ήταν τον Μάρτιο του 2021 από έναν χρήστη του Facebook, ο οποίος έγραψε ότι ο 40χρονος ηθοποιός παρέδιδε μαθήματα-αρπαχτή εκτός της Σχολής Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στοχεύοντας, όπως έγραφε, για ευνόητους λόγους σε νεαρές κοπέλες εύθραυστης ψυχολογίας, οι οποίες ενίοτε λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση είχε απαντήσει ο Φιλίππου με μια μακροσκελή ανάρτηση περί αυτογνωσίας και αναγέννησης του εαυτού μας, ενώ στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι το όνομά του είχε εμπλακεί (έστω και χωρίς την κατάθεση μήνυσης) σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ο καλλιτέχνης συνέχιζε να φιλοτεχνεί το προφίλ του με παρουσία σε τηλεοπτικά μέσα όπως το Kontra Channel και την εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, ενώ έδωσε και μακροσκελείς συνεντεύξεις στο in.gr.

Νέα μήνυση

Στη μήνυσή που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη, η 28χρονη σήμερα Δ. (τα πλήρη στοιχεία της γυναίκας βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) αναφέρει ότι με τον Φιλίππου γνωρίστηκε το 2013, σε ηλικία 20 ετών, προκειμένου να την προετοιμάσει για τις εξετάσεις της στη δραματική σχολή. Η πρώτη κατ’ ιδίαν γνωριμία, φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 όταν πήγε στο σπίτι του 40χρονου ηθοποιού για το πρώτο μάθημα. Τότε όπως λέει, ο εγκαλούμενος άρχισε να τη ρωτά «για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις και εμπειρίες. Μου είπε μπορεί να ντρέπομαι, ότι οι άνθρωποι είμαστε ελεύθερα όντα, ότι μεταξύ μας συχνά δημιουργούνται ‘‘χημείες’’ και ότι θα πρέπει να εκπληρώνουμε τις ανάγκες μας…». Τα μαθήματα συνεχίστηκαν με τη μηνύτρια να αναφέρει ότι σε κάποιο σημείο ο Φιλίππου της είπε ότι εάν κάνει συγκεκριμένες ασκήσεις θα χαλαρώσει το σαγόνι της και θα μπορεί να κάνει «καλύτερες πίπες». «Εγώ ντράπηκα με το χοντροκομμένο αστείο και ενώ εκείνος γελούσε, εγώ δεν ήξερα καν πώς να αντιδράσω. Εκείνος φρόντισε να μου εξηγήσει ότι ο άνθρωπος απελευθερώνεται μόνο όταν βρίσκεται σε ακραίες στοματικές καταστάσεις, πράγμα που συχνά επανάφερε στην κουβέντα, δικαιολογώντας έτσι ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να γίνω καλή ηθοποιός…».
Στη νέα καταγγελία επίσης γίνεται λόγος για ένα μάθημα και πάλι στο σπίτι του Φιλίππου που φέρεται να έλαβε χώρα τον Μάιο του 2013, παρουσία και ενός άλλου νεαρού αγοριού. Το φερόμενο ως θύμα ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του μονολόγου που εκφωνούσε, ο 40χρονος ηθοποιός την οδήγησε στο χολ και της ζήτησε να αφαιρέσει τον στηθόδεσμο μέσα από την μπλούζα λέγοντας «θα ξέρεις ότι ο άλλος θα κοιτάει τα βυζιά σου και τις ρώγες σου που θα πετάνε και θα κοκκινίζεις, αλλά δεν θα σταματήσεις τον μονόλογο όσο και εάν ντρέπεσαι…».
Τα μαθήματα συνεχίστηκαν και ο τρόπος διδασκαλίας του Φιλίππου φέρεται να έγινε ακόμη πιο χυδαίος. Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι στα τέλη Ιουνίου ο ηθοποιός της ζήτησε να γονατίσει στο πάτωμα και να αρχίσει να εκφωνεί μονόλογο. Τότε, όπως λέει, ήρθε από πίσω της, παραμέρισε το ύφασμα από το σορτς που φορούσε και άρχισε να τρίβει τα γεννητικά του όργανα πίσω από το εσώρουχό της. «Καθώς εγώ πάγωσα από τον φόβο μου και σταμάτησα να απαγγέλλω, εκείνος επέμεινε να συνεχίσω να μιλάω, τρίβοντας παράλληλα τα γεννητικά μου όργανα με το χέρι του, ώσπου από την πίεση και τον φόβο μου έφυγαν κάποια ούρα. Τότε ο εγκαλούμενος βλέποντας ότι ούρησα επάνω μου από τον φόβο και την ταραχή, σταμάτησε αυτό που έκανε και άρχισε να μου λέει πόσο καλά απέδωσα τον μονόλογο…» αναφέρει στο δικόγραφο που κατέθεσε.
Ένα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο του 2013, ο Φιλίππου είχε ακόμη μία «εξαιρετική ιδέα». Το φερόμενο ως θύμα περιγράφει ότι την προέτρεψε να κάνει μια άσκηση η οποία θα βοηθούσε την άρθρωσή της. Ποια ήταν αυτή; Να μπει γυμνή στο μπάνιο και να εκφωνεί τον μονόλογο ενώ εκείνος θα την κατέβρεχε στο στόμα με το τηλέφωνο του ντους! Η 28χρονη γυναίκα υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της δήθεν άσκησης ο ηθοποιός της είπε: «Μη γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω. Πιάσ’ τον μου… Τότε συνειδητοποίησα ότι ο εγκαλούμενος ευρισκόμενος πίσω μου είχε ήδη βγάλει το πέος από το σορτς που φορούσε, ήταν σε πλήρη στύση και αυνανιζόταν. Αμέσως μόλις αντιλήφθηκα τι γινόταν σταμάτησα να απαγγέλλω, βγήκα από την μπανιέρα, φόρεσα τα ρούχα μου και πήγα στο σαλόνι…».

Βιασμός

Σε ό,τι αφορά τον βιασμό η μηνύτρια υποστηρίζει πως φέρεται να τελέστηκε στα τέλη Αυγούστου 2013. Πήγε στο σπίτι του Φιλίππου γύρω στις 8.00 το βράδυ, ενώ η 28χρονη γυναίκα καταγγέλλει ότι ο ηθοποιός ξεκίνησε σιγά σιγά να σβήνει τα φώτα του σπιτιού του, λέγοντάς της να μη διακόπτει τον μονόλογο. «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγελλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου… Με το χέρι του ακόμη στην πλάτη μου με έσπρωξε επάνω στο γραφείο, ενώ εγώ μη κατανοώντας τι συμβαίνει και νομίζοντας ότι κάνουμε κάποια άσκηση για το διάφραγμα προσπαθούσα εναγωνιωδώς να συνεχίσω την απαγγελία μου. Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και έβαλε βίαια τα δάχτυλά του μέσα στο αιδοίο μου. Εγώ πόνεσα από τη βιαιότητα της εισδοχής των δαχτύλων του στο αιδοίο μου (πρέπει να εισχώρησαν πάνω από δύο δάχτυλα και πόνεσα πολύ), πάγωσα από τον τρόμο μου, ενώ εκείνος απαιτούσε να μην σταματάω να μιλάω. Όσο πονούσα και έτρεμα τόσο εκείνος επιτάχυνε την κίνηση των δαχτύλων του μέσα στο αιδοίο μου κρατώντας με στο γραφείο με το χέρι του στην πλάτη μου, ώστε να μην μπορώ να κουνηθώ και να απελευθερωθώ. Τότε έβγαλε τα δάχτυλά του από το αιδοίο μου, έκατσε στην καρέκλα όπου βρισκόταν ακριβώς πίσω του και με έβαλε να καθίσω επάνω του με τη βία, κρατώντας με σφιχτά από τα χέρια ώστε να μην μπορώ να φύγω. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου…».

Οι άλλες καταγγελίες

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μήνυση σε βάρος του Φιλίππου είχε κατατεθεί από τη διεθνούς φήμης ηθοποιό Δ. αλλά και την αδερφή της, η οποία φέρεται να είχε κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας της κακοποίησης που είχε δεχτεί από τον καλλιτέχνη. Όσα περιγράφονται στην πολυσέλιδη μήνυση προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό. Οι δύο γυναίκες, οι οποίες εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικες, καταγγέλλουν ότι ο Φιλίππου τις βίαζε συστηματικά την περίοδο 2008-2014. Μάλιστα η αδελφή της ηθοποιού, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη από ντροπή, ενοχές και τύψεις για όλα όσα φέρεται να βίωνε από τον 40χρονο καλλιτέχνη, αποπειράθηκε να πηδήξει τον χειμώνα του 2012 από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου ζούσαν στην Αθήνα. «Η αδελφή μου με πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν είχα ήδη γείρει το σώμα μου στα κάγκελα του μπαλκονιού του πέμπτου ορόφου του σπιτιού μας. Έπαθα κρίση υστερίας και η αδελφή μου με έγδυσε και με έβαλε στο μπάνιο, προκειμένου να με ηρεμήσει. Δυστυχώς η αδελφή μου ευρισκόμενη σε πανικό έσπευσε να φωνάξει τον εγκαλούμενο για να μας βοηθήσει. Πράγματι εκείνος ήρθε σπίτι και αμέσως διέταξε την αδελφή μου να βγει έξω από το μπάνιο, διότι εκείνος δήθεν θα επιχειρούσε κάποιες τεχνικές προκειμένου να με χαλαρώσει. Τότε ευρισκόμενος μόνος του μαζί μου μέσα στο μπάνιο και ενώ, προ ολίγων λεπτών, είχα διασωθεί από απόπειρα αυτοκτονίας, το ανώμαλο αυτό κτήνος έβαλε τα δάχτυλά του βίαια μέσα στο αιδοίο μου και άρχισε να τα κουνάει γρήγορα μέσα-έξω, μιμούμενος τη σεξουαλική πράξη, ρωτώντας με αν μου αρέσει. Αντιδρούσα με όση δύναμη μου είχε απομείνει, λέγοντάς του να σταματήσει, αλλά εκείνος μου έλεγε ότι έχουν κοκκινίσει τα μάγουλά σου και έχεις καύλες. Μου έπιανε το δεξί μου στήθος πιέζοντας τη θηλή μου. Είχα παγώσει, δεν τολμούσα να τον κοιτάξω, ένιωθα βαθιά ντροπή και αυτός συνέχιζε, σαν να του άρεσε η παγωμάρα μου…» ανέφερε!
Σε ό,τι αφορά την τρίτη μήνυση, κατατέθηκε από μια 25χρονη σήμερα γυναίκα η οποία φέρεται να γνωρίστηκε με τον Φιλίππου το 2014. Το φερόμενο ως θύμα αναφέρει ότι βιάστηκε σε μία από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στο σπίτι του. «Με τις υπέρτερες δυνάμεις του (είναι ένας άντρας κοντά στα δύο μέτρα ύψος) με ακινητοποίησε και μπήκε μέσα μου. Όλα είναι θολά στο μυαλό μου, γιατί δεν ήθελα αυτό που συνέβαινε, δεν μου άρεσε και έκανε ό,τι ήθελε. Εν συνεχεία έπιασε το κεφάλι μου με τα χέρια του και με ανάγκασε να κάνω στοματικό έρωτα, πιέζοντας το πέος του στο στόμα μου…». Σύμφωνα, μάλιστα, με την 25χρονη, από τότε ξεκίνησε μια κακοποιητική, βασανιστική και ταπεινωτική σχέση για εκείνη. «Ερχόταν με το ζόρι, όταν βρισκόμασταν, μέσα στο σπίτι και μου έκανε πρωκτικό ή κατά φύσιν σεξ ή με εξανάγκαζε να του κάνω στοματικό έρωτα. Πάντοτε με χτυπούσε κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, με αποτέλεσμα να έχω συνέχεια σημάδια στο σώμα και στο πρόσωπο από τα χτυπήματά του…».

Πηγή:dikastikoreportaz.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours