Εννιάχρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο (video)

Πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί εξαιτίας του κορονοϊού

Ένα θλιβερό περιστατικό-γροθιά στο στομάχι, το οποίο αποδεικνύει με τον εμφατικότερο τρόπο τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Ρόδο – και όχι μόνο – εξαιτίας της ζημιάς που έκανε στον τουρισμό και κατ’ επέκταση στην οικονομία ο κορονοϊός, σημειώθηκε στο «σμαραγδένιο νησί».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατικής, το απόγευμα της Δευτέρας, ένα 9χρονο κοριτσάκι και η μητέρα του μπήκαν σε φούρνο για να πάρουν ψωμί ώστε να φάει το παιδί και να ξεγελάσει την πείνα του καθώς δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα για ένα φυσιολογικό γεύμα. Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο.

Πρόκειται για την κόρη ξενοδοχοϋπαλλήλου που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί εξαιτίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Θ. Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει το νησί λόγω της οικονομικής ύφεσης.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Ερχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι νέκρα».

Αναφορικά με το περιστατικό και τη λιποθυμία του παιδιού, μιλώντας επίσης στο Open, η κα Σ. Μανιά, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, τόνισε ότι ο «σύλλογος ήρθε σε επαφή μαζί της. Είναι αξιοπρεπέσταση κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει».

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να έχει μείνει άνεργη και να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα έχοντας δύο παιδιά να ταΐσει.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours