Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του σπουδαστή [vid]

Μετά από 6,5 χρόνια έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων των ισάριθμων κατηγορούμενων για τον θάνατο του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννινα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την εκδίκαση των 8 εφέσεων για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ έκανε ο δικηγόρος της οικογένειάς  του Δημήτρης Μπούκας και ο κ.Γιώργος Κοκοσάλης  εκπροσωπώντας τους   δικηγόρους των καταδικασθέντων .

Αυτό που ξεχώρισε ήταν η λακωνική δήλωση του πατέρα του αείμνηστου σπουδαστή .Ο κ.Ανδρέας Γιακουμάκης που και στη σημερινή διαδικασία ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος δήλωσε πως η δικαιοσύνη  είπε ότι υπάρχουν αξίες

Σήμερα 7 Ιουλίου 2021 μετά την εκδίκαση των 8 εφέσεων για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας όπως αυτή ανακοινώθηκε, οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους που ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Παράλληλα, σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου, καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή.

Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την Έδρα η απόφαση, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του σπουδαστή

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση η Έδρα απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα  περί ελαφρυντικών  που αιτήθηκαν οι δικηγόροι ενώ σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής:
-30 μήνες φυλάκιση για τους 5 ενήλικες .
-Η εκτέλεση των ποινών έχει ανασταλτικό χαρακτήρα 3 ετών 
-κοινωφελής εργασία 100 ωρών για τους 3 ανήλικες σε αρμόδιο φορέα.

Μετά από 6,5 χρόνια   έπεσε σήμερα η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του αείμνηστου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννινα ,Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων .Όλα αυτά τα χρόνια  η οικογένεια του παιδιού ακούραστα και με  παραδειγματική αξιοπρέπεια παρά το βαρύ πένθος χρειάστηκε να ταξιδέψει   πολλές φορές στην πόλη όπου βρέθηκε ο Βαγγέλης τους  για να σπουδάσει και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα ,στην πόλη   που  δυστυχώς έμελλε   να σταματήσουν  τα όνειρά του και η ζωή του ….

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση των 8 εφέσεων   ,η μητέρα του ,ο πατέρας του και η αδερφή του λύγισαν μέσα στη δικαστική αίθουσα  αδυνατώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους με τον πατέρα του Βαγγέλη να συγκλονίζει το ακροατήριο με τα λόγια του   …

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα [28.06.2019] οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί  σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε   η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν  φυλάκιση 36 μηνών με την  ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα  ενώ είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Σήμερα 7 Ιουλίου 2021  μετά την εκδίκαση των 8 εφέσεων  σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας  όπως αυτή ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα :

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι ως πρωτοδίκως ενώ για τους  τρεις  που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την Έδρα η απόφαση η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη  ξέσπασε σε κλάματα  για αρκετή ώρα στην αγκαλιά του συζύγου της .Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours