Οι αρχές κάνουν λόγο για νεκρούς, αλλά δεν επιβεβαιώνουν αριθμό

Φόβους για πολλά θύματα εκφράζουν οι αμερικανικές αρχές, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πλοίο στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που οι περισσότεροι από τους επιβάτες του κοιμούνταν.

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σκάφος, ανοιχτά της Καλιφόρνιας και εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Στο σκάφος επέβαιναν 39 άτομα και αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν προσδιορίζουν τον αριθμό.

Πολλές ομάδες διασωστών έχουν σπεύσει να βοηθήσουν τους περισσότερους από 30 ανθρώπους, που κινδυνεύουν πάνω σε αυτό το πλοίο καταδύσεων μήκους 22 μέτρων, που πλέει κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ στα ανοιχτά του Λος Άντζελες, ανέφερε η ακτοφυλακή μέσω του Twitter. Ένας εκπρόσωπος της κομητείας Βεντούρα, ο Μπιλ Νας, είπε ότι υπάρχουν φόβοι, ότι ο απολογισμός θα είναι βαρύς.

«Πρόκειται για μεγάλο σκάφος και ξέρουμε, ότι έχουμε πολλούς νεκρούς. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής, Άαρον Μπίμις, είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει, αν υπάρχουν νεκροί. «Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν, επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, παγιδεύτηκαν εξαιτίας της φωτιάς», πρόσθεσε.

«Η πυρκαγιά ήταν τόσο σφοδρή που ακόμη και μετά την κατάσβεσή της δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε και (…) να αναζητήσουμε επιζώντες προς το παρόν», κατέληξε ο Μπίμις.

Το σκάφος, μήκους 75 ποδιών (περίπου 23 μέτρα), εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», στο οποίο επέβαιναν 39 άτομα. Από αυτούς, οι πέντε διασώθηκαν και οι 34 αγνοούνται και επίσημα. Αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολυάριθμες» απώλειες, χωρίς να μιλήσει για ακριβή αριθμό νεκρών. Αυτό που ελπίζουν τώρα πυροσβεστική και ακτοφυλακή είναι κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πήδηξαν στο νερό για να σωθούν και να κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη φωτιά στο σκάφος

Η πυροσβεστική έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά εξαιτίας των συνεχών αναζωπυρώσεων είναι αδύνατο μέχρι στιγμής να ανέβουν στο σκάφος και να αναζητήσουν επιζώντες.

Καλιφόρνια: Σκάφος έπιασε φωτιά -Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

«Γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, πιθανόν εξαιτίας των καυσίμων. Υπάρχουν εδώ δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ακτοφυλακής, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πλησιάσουμε για να ελέγξουμε αν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Πυροσβέστης στο φλεγόμενο σκάφος στην Καλιφόρνια

Παγιδεύτηκαν από τη φωτιά στις καμπίνες

Από όσους επέβαιναν στο σκάφος που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Καλιφόρνιας, οι πέντε που διασώθηκαν είναι μέλη του πληρώματος. «Μπόρεσαν να φύγουν γιατί ήταν στην κύρια καμπίνα. Οι 34 επιβάτες ήταν στις καμπίνες κάτω από το κατάστρωμα», είπε αξιωματούχος της πυροσβεστικής. «Οι αναφορές που έχουμε είναι ότι παγιδεύτηκαν από τη φωτιά. Η φωτιά είναι τόσο έντονη, που ακόμη και όταν τη σβήσουμε δεν θα μπορούμε να ανέβουμε απευθείας στο σκάφος», πρόσθεσε.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours