Σε εγκληματικές ενέργειες αποδίδουν οι Αρχές του Μεξικό τα 215 πτώματα που εντοπίστηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο, σε εννέα ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Χαλίσκο.

Τα 157 από αυτά τα πτώματα εντοπίστηκαν τον Ιανουάριο και 58 ακόμη από τον Μάρτιο ως τον Μάιο, διευκρίνισε ο Γεράρδο Οκτάβιο Σολίς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μάλιστα, προσέθεσε ότι πρόκειται να διερευνηθούν ακόμα πέντε ομαδικοί τάφοι, επομένως ο αριθμός των πτωμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Μεξικό: Έξι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν στην Πολιτεία Γουαναχουάτο ...

Νέα δολοφονία στο Μεξικό

Την ίδια ώρα ο τοπικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε τη δολοφονία έξι μελών οικογένειας, στην πολιτεία Γουαναχουάτο. Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευή στην Σελάγια, διευκρίνισε η εισαγγελία, εξηγώντας ότι «μια ομάδα ενόπλων έφτασε με ένα μαύρο 4×4 μάρκας Audi και άρχισε να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας».

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τα πτώματα τριών γυναικών, δύο ανδρών και ενός ανήλικου, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Δύο ακόμη γυναίκες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Μεξικό: Έξι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν σε δημόσιο δρόμο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εγκληματικές δραστηριότητες μαστίζουν το Μεξικό και τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους. Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδίδουν μεγάλο μέρος της βίας που ταλανίζει τη χώρα στην επιχείρηση που διεξάγει από το 2006 ο στρατός κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουν αναφερθεί στη χώρα περίπου 287.000 δολοφονίες. Μάλιστα, το 2019 το οργανωμένο έγκλημα έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ στο Μεξικό, με 34.582 ανθρωποκτονίες.

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours